Haberler

Selimiye Camisi Restorasyonu 2024 Yılında Tamamlanacak

Güncelleme:

Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Camisi'nde 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon çalışmalarının tahmin edilenden önce 2024 yılında tamamlanacağını söyledi. Caminin iç kısmında kalem işlemeleri ve minare restorasyonunun hızla ilerlediği belirtildi.

EDİRNE Valisi Yunus Sezer, Selimiye Camisi'nde 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon çalışmalarının tahmin edilenden önce 2024 yılında tamamlanacağını söyledi.

Edirne'de yıllık ziyaretçi sayısı 1 milyonu geçen, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi'nde, 25 Kasım 2021'de başlanan restorasyon çalışmalarına devam ediliyor. Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği caminin bir bölümü ziyarete ve ibadete açık tutulurken, Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti. Sezer, tarihi camide 2025 yılı olarak hedeflenen restorasyon bitiminin, tahmin edilenden önce sonlanacağını söyledi.

'SELİMİYE'DE ÇOK ÖNEMLİ AŞAMALAR KAT EDİLDİ'

Vali Sezer, Selimiye Camisi'nin iç kısmında kalem işlemeleri ve diğer çalışmaların hızla sürdüğünü, 4 minarenin 3'ünün ise restorasyonunun tamamlandığını kaydetti. Emlniyet Müdürlüğü Meriç Sosyal Tesisleri'ndeki kahvatıda gazetecilerle bir araya gelen Sezer, "Selimiye Camisi'nde çalışmalarda çok önemli aşamalar kat edilmiş durumda. Hemen hemen 3 minaresi ile ilgili çalışmalar tamamlanmış, bir minaresi ile ilgili çok az bir çalışma yapılacağı için o da sona bırakılmış. Yine içeride de kalem işleri başta olmak üzere diğer bütün çalışmalar hızlı bir şekilde yürüyor" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ YIL BÜYÜK ORANDA TAMAMLANACAK'

Tarihi camide restorasyonun gelecek yıl büyük oranda tamamlanacağını ifade eden Sezer, "Selimiye önümüzdeki yıl büyük oranda tamamlanacak. 2025 hedefi konulmuş ama oradaki işin yüklenicisi çok hızlı çalışıyor ve daha önce de çok önemli restorasyon projelerine imza atmış bir yüklenici. Dolayısıyla burada da bilim kuruluyla beraber ortak istişare ile çok hızlı bir şekilde çalışıldığını takip ediyoruz. İnşallah tamamlanacak ve tekrar eski ihtişamlı haline dönecek" diye konuştu.

Selimiye Camisi'nin yanı sıra kentte Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı'nca sürdürülen Edirne Sarayı kazı çalışmalarına da değinen Vali Sezer, "Osmanlı Sarayı ile ilgili olarak hem orada arkeolojik hem de sarayın sur alanları ve diğer yapıların ortaya çıkartılması ve restorasyonuyla ilgili çalışmalar Milli Saraylar bünyesinde hızlı şekilde devam ediyor. Ben de ilk gezdiğimizde çok heyecan duydum. Türkiye'de örneği olmayan bir alan. Osmanlı Sarayı'nın ortaya çıkartılacak olması hem gezi hem de turizme kazandırılması Edirne açısından çok büyük bir kazanç olacaktır. Bu da çok hızlı bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yunus Sezer Edirne Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title