Haberler

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ahilik Haftası'nda sevenleriyle buluştu

Güncelleme:

Kırşehir'de düzenlenen 36. Ahilik Haftası'nda tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, sevenleriyle bir araya geldi. Ortaylı, Ahi Kitap Fuarı'ndaki söyleşide öğrencilerin ders çalışma alışkanlıklarını eleştirdi ve Yunus Emre'nin mezarıyla ilgili ilginç bilgiler paylaştı.

Kırşehir'de, tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, 36. Ahilik Haftası kapsamında sevenleriyle bir araya geldi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 36. Ahilik Haftası kapsamında Cacabey Meydanı'nda açılan Ahi Kitap Fuarı'ndaki söyleşiye katıldı.

Öğrencilerin yeteri kadar ders çalışmadığını söyleyen Ortaylı, onların işin kolayına kaçtığını belirti.

Ortaylı, Yunus Emre hakkında ise "Yunus Emre'nin 7 yerde mezarı var. Demek ki Türk halkı benimsiyor. Bunun üzerinde DNA, kemik testi yapacak değiliz. Burada da türbesi var, ziyaret ettik. Eskişehir'de, Karaman'da da var. Her biri 'bizimdir' diye kavga ediyor. Ne zararı var, orada da Yunus Emre mezarı burada şahane bir mezar. Ne kadar güzel, halk onu çoğaltıyor. Yunan dünyasında, 7 tane Homores mezarı var. 7 şehir 'bizde doğdu' diyor. Yunan halkı benimsemiş." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahilik Haftası İlber Ortaylı Yunus Emre Kırşehir Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title