Haberler

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

Güncelleme:

Merve Dizdar'a Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin Oscar adayı olarak belirlendi.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan "Kuru Otlar Üstüne" filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu.

15 KİŞİLİK KURUL TARAFINDAN SEÇİLDİ

Türkiye prömiyerini Adana'da yapacak olan, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi, Türkiye'nin 96'ıncı Akademi Ödülleri'ndeki (Oscar) adayı olarak belirlendi. Sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 15 kişilik seçici kurul tarafından "En İyi Uluslararası Film" dalında Türkiye adayını belirlemek üzere değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

EN İYİ ULUSLARARASI FİLM DALINDA ADAY OLDU

Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'ne başvuran 7 filmin değerlendirildiği toplantıda, yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" adayı olarak belirlendi. ABD'de düzenlenecek ödül töreninin, gelecek yıl mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Hollywood'un grevin töreni nasıl etkileyeceği bilinmese de 10 Mart 2024'te Oscar Ödülleri'nin verilmesi planlanıyor.

Başarılı oyuncu Merve Dizdar, Kuru Otlar Üstüne filmindeki başarısından dolayı 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

KURU OYLAR ÜSTÜNE FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Samet (Deniz Celiloğlu), Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan ve İstanbul'a atanmayı ümit eden bir resim öğretmenidir. Öğrencisi Deniz'i (Merve Dizdar) taciz etmekle suçlanır. Samet, bu suçlamadan kendini temize çıkarmak için mücadele ederken, aynı zamanda köyün ve toplumunun katı kurallarıyla da başa çıkmak zorunda kalır.

Filmin kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici, Ferhat Akgün, Cengiz Bozkurt, Nalan Kuruçim, Münir Can Cindoruk ve Elit Andaç Çam gibi isimler yer alıyor.

Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

Ecem Altan
Haberler.com - Kültür Sanat

Nuri Bilge Ceylan Kuru Otlar Üstüne Merve Dizdar Türkiye Sinema Magazin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title