Haberler

İzmir'deki Aziz Vukolos Kilisesi'nde alkollü parti ile ilgili belediye sessizliğini bozdu: Organizasyonun bizimle ilgisi yok

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültür Merkezi olarak kullanılan Aziz Vukolos Kilisesi'nde düzenlenen alkollü parti ile ilgili açıklama yaptı. Organizasyonu gerçekleştiren şirketin içki satışı yapılmayacağı şeklinde teminat verdiğini söyleyen belediye, üzgün olduklarını belirterek, "Organizasyon, Konak Kaymakamlığı ve emniyetten de izinlidir. Organizasyonun belediyemizle ilgisi yoktur. Kiralama şartlarına uymadığı gerekçesiyle tutanak düzenlenmiş, şirketin teminatı iade edilmemiştir." dedi.

Kültür Merkezi olarak kullanılan Aziz Vukolos Kilisesi'nde alkollü parti düzenlenmesinin ardından tepkilerin odağı haline gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi sessizliğini bozdu. Belediyeden yapılan açıklamada, "Organizasyon, Konak Kaymakamlığı ve emniyetten de izinlidir. Organizasyonun belediyemizle ilgisi yoktur. Kiralama şartlarına uymadığı gerekçesiyle tutanak düzenlenmiş, şirketin teminatı iade edilmemiştir." ifadelerine yer verildi.

KİLİSEDE ALKOLLÜ PARTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Merkezi olarak kullandığı tarihi Aziz Vukolos Kilisesi'nde 4 Haziran'da düzenlenen organizasyon tepkileri de beraberinde getirdi. Organizasyonla ilgili sosyal medyaya düşen görüntülerde, partide alkollü içki satışı yapıldığı görüldü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Vukolos Kilisesi'ndeki Organizasyon İçin Özür Diledi

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Görüntülerle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi de sessizliğini bozdu. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, belediyenin 2010 yıllında restore ederek kente kazandırdığı Aziz Vukolos Kilisesi Kültür Merkezi'nin kültür sanat, konser ve toplantı etkinliklerinde kullanıldığı bildirildi.

"ORGANİZASYONUN BELEDİYEMİZLE İLGİSİ YOKTUR"

Merkezin ücretli veya ücretsiz şekilde etkinliklere tahsis edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bir ay önce kültür merkezinde özel bir şirketin 'Gençlik Festivali' adıyla, içki satışı yapılmayacağı başvurusuyla gerçekleşen organizasyon, Konak Kaymakamlığı ve emniyetten de izinlidir. Organizasyonun belediyemizle ilgisi yoktur. Kiralama şartlarına uymadığı gerekçesiyle tutanak düzenlenmiş, şirketin teminatı iade edilmemiştir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Vukolos Kilisesi'ndeki Organizasyon İçin Özür Diledi

"SON DERECE ÜZGÜNÜZ"

Yapının tarihi geçmişine saygı gereği gerekli hassasiyetin gösterildiği savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bizimle ilgisi olmayan organizasyonun Rum Ortodoks Toplumu'nu incitmesinden son derece üzgünüz. Açıldığından beri onlarca organizasyonun yapıldığı tarihi mekanın bundan sonraki etkinliklerde bu hassasiyetlere dikkat edilerek kullanımı konusunda gerekli özen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gösterilecektir. Birkaç kez özel izinle burada ayin yapılması, İzmir'de yüzlerce yıldır devam eden yerel hoşgörü ve anlayışın sonucudur. Bu hoşgörü ve anlayışın devamı konusunda bizim irademiz tamdır, herkesin de gerekli hassasiyet ve ihtimamı göstereceğine inanıyoruz."

TEPKİLER GECİKMEMİŞTİ

Kültür merkezi olarak kullanılan kilisede 4 Haziran'da gerçekleştirilen, elektronik müzik sanatçılarının yer aldığı organizasyondan görüntüler sosyal medyada yayınlanmış, bazı Rum Ortodoks cemaati üyeleri tepki göstermişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamayla hangi inançtan olursa olsun mabede yönelik saygısızlığın kabul edilemez olduğunu belirtmiş, İzmir Büyükşehir Belediyesini özür dilemeye davet etmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Aziz Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (6)

Haluk Gurbuz:

Ibafetlerin yapıldığı yerlerde bu yapılanlar hiç hoş değil

50
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Senin mülkünde yapılıyor nasıl ilgisi yok belediye kimin ilgisi var orası senin mekanın uzaylılar mı ilgileniyor orayla ?

35
13
yanıtYanıtla
Sedat Çelebi:

Kilisede organizasyona izin verdiysen zabıtanı gorevlendireceksin her hangi bir aksaklikta zabıta polise bilgi verecek ekipler işlem yapacak bütün suçlu belediye topu sağa sola atıyor yersen ...

35
8
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İzmir olduğu zaman cahil zevat çamur yağdırmaya devam ediyor. Belediye bizimle bir ilgisi yok kaymakamlık ve emniyet izinli olduğunu ifade ediyor. Garip olan ise yerel yönetimi hiçe sayıp devletin resmi kurumlarının kendilerini ilgilendirmedigi halde üstüne vazife olmayan durumdan vazife çıkartmak... Şimdi konuşun çok bilmişler.

13
20
yanıtYanıtla
Trader do:

Utanin ya!! Böyle birseyi Hristianlar bizim camilerde yapsaydi biz ne derdik? Bi de bunu yapan ve yaptiran sözde müslüman. Utanmaz herifler.

22
1
yanıtYanıtla
Engin Küçükşengün:

Hiristiyanlar rahipler. Kilisede şarap zaten içiyorlar siz neyin kafasını yaşıyorsunuz

4
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title