Haberler

İstanbul'da plak severler Kadıköy'de buluştu

Güncelleme:

Türkiye'nin en geniş katılımlı analog müzik buluşması Kadıköy Plak Günleri, Kadıköy Belediyesi'nin bahçesinde başladı. Bu yıl 7'incisi düzenlenen etkinlikte plaklar Barış Manço anısına dönüyor. Plak günlerine sanatçıların yanı sıra vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin en geniş katılımlı analog müzik buluşması Kadıköy Plak Günleri, Kadıköy Belediyesi'nin bahçesinde başladı. Bu yıl 7'incisi düzenlenen etkinlikte plaklar Barış Manço anısına dönüyor. Plak günlerine sanatçıların yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Kadıköy Plak Günleri başladı. Bu yıl plaklar, Anadolu Rock müziğinin duayen isimlerinden; şarkıcı, besteci ve söz yazarı Barış Manço anısına dönüyor. Analog müzik severler, Kadıköy Plak Günleri'nde buluştu. İki gün boyunca sürecek programda bu yıl da İstanbul'un birçok noktasından plak dükkanı stantlarını açtı, plak koleksiyonerleri ve müdavimleri keyifli bir buluşma yaşadı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri de "Çocuklar Barış Abi İçin Şarkı Söylüyor" konseriyle müzikseverlerle buluştu.

İstanbul'da ilk defa Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadıköy Plak Günleri'ne Kadıköylüler yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Kadıköylülerin yanı sıra il dışından gelen vatandaşlar da katılım gösterdi. Plak severler beğendikleri tarza uygun plakları standlardan satın aldı.

2 gün sürecek etkinlikte DJ performanslarının yanı sıra Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğretmenleri ve öğrencileri de Barış Manço adına şarkılar seslendirdi. Programın ikinci gününde de DJ performansları devam ederken saat 20.00'de Cahit Berkay, Emrah Karaca ve Deniz Tekin gibi ünlü isimlerin yer aldığı "Barış Manço 2023 Anma Konseri" yapılacak. 44 plak dükkanının seçkileriyle yer aldığı Kadıköy Plak Günleri, cumartesi ve pazar günleri saat 12.00-22.00 saatleri arası açık olacak. Etkinlikte ayrıca 10 farklı illüstratör tarafından hazırlanan "Nasıl Anlatsam Bilemiyorum" adlı Barış Manço Sergisi de müzikseverlerin ziyaretine açık olacak.

"Her yıl bir sanatçımız adına düzenliyoruz"

Kadıköy Plak Günleri'nde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Her gün yeni bir etkinlikle Kadıköylünün, İstanbullunun karşısına çıkıyoruz. Bu sene temamız Barış Manço. 7'sini düzenliyoruz. Her yıl bir sanatçımızın anısına ve onun temasıyla plak günlerini düzenliyoruz. İstanbul'un neredeyse tüm plakçıları burada. Onlarla birlikte plağı hem yeni nesile tanıtıyoruz hem de geçmişi gelecekle buluşturuyoruz" dedi.

"İstanbullular muhakkak gelmeli"

Plak günlerine katılan Ünlü Şef Somer Sivrioğlu, "Kadıköy'de oturuyorum. Plaklara merakım var. O yüzden duyunca geldik. Ben caz plakları toplamaya çalışıyorum. Mahallelimiz olan Barış Manço'nun anısına yapıldı. Vatandaşlar muhakkak gelsinler. Hava çok güzel ortam çok güzel."diye konuştu - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kadıköy Belediyesi Barış Manço İstanbul Türkiye Kadıköy 3.Sayfa Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title