Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 18. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 18. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği devam ediyor. 18. Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, Türkiye'nin çeşitli illerindeki 37 liseden genç tiyatrocuları Antalya'da buluşturuyor. Liseli tiyatrocular eserlerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda sahneliyor. Şenlik çerçevesinde yarın Batman Petrol Lisesi oyuncuları "Kadınız" adlı eseri, 7 Mayıs'ta Erzurum Kazım Karabekir Endüstri Meslek Lisesi "Memurin Faslı" adlı oyunu, 9 Mayıs'ta Antalya Metin Nuran Çakallıklı Lisesi oyuncuları "Yaygara 70" adlı eseri, 10 Mayıs'ta Erzurum Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oyuncuları "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı eseri, 11 Mayıs'ta Alanya Lisesi "Deli Bayramı" adlı oyunu, 12 Mayıs'ta da İstanbul Sabancı 50. Yıl Lisesi oyuncuları "Koro" adlı eseri sahneleyecek. Şenlik, 17 Haziran'a kadar devam edecek.

-ANTDOB'DAN PRÖMİYER-

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 10 Mayıs'ta Halid Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri "Aşk-ı Memnu"nun prömiyerini yapacak.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki temsilde Selman Ada'nın bestelediği "Aşk-ı Memnu"yu sahneye koyan isim Murat Göksu. Eser, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde de sahnede olacak. Eserde "Bihter" karakterini Sema Çavuşoğlu ve Nurdan Küçükekmekçi Aydın, "Behlül" karakterini Göksay Yaran ve Oğuz Çimen, "Adnan" karakterini Şafak Güç ve Engin Suna, "Firdevs" karakterini Aslı Ayan, Aytül Büyüksaraç ve Hülya Kazan, "Nihal" karakterini Gizem Ceylan, "Mlle de Courton" karakterini Serap Çiftçi, Ebru Kaptan ve Medine Tuganova, "Beşir" karakterini ise Okan Başel, Oben Bostancı ve Devrim Demirel canlandıracak. Eserin kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, dekor tasarımı Kemal Çağda Çitkaya'ya ait. Koroyu ise Caner Ruhselman yönetiyor.

-SERGİ-

Ressam Nilüfer Kalay'ın yağlı boya eserlerden oluşan sergisi, 9 Mayıs'ta Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Sanat Galerisi'nde ziyarete sunulacak. Sergi, 20 Mayıs'a kadar görülebilir. Ebru ustaları Sadreddin Özçimi, Evren Kakan ve Fatma Betül Koyuncu'nun ebru sergisi, Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Klasik ebru sanatından örneklerin yer aldığı sergi, 14 Mayıs'a kadar açık kalacak. 5. Uluslararası Antalya Kum Haykel Festivali, kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl "Hollywood" temasının işlendiği festivalde, aralarında Hollanda, Ukrayna, Rusya ve Brezilya'nın da bulunduğu 11 ülkeden 25 sanatçı çalıştı. Festivalde "Batman", "Er Ryan'ı Kurtarmak", "Matrix", "Star Wars", "Titanic", "E. T", "Karayip Korsanları" gibi 35 filmin kumdan heykeli yer alıyor. Kum heykeller 14 Kasım'a kadar görülebilir.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title