Haberler

KKTC Bayrağı Macaristan'da Dalgalandı

Güncelleme:

KKTC bayrağı, Macaristan'ın Bugac kasabasında düzenlenen 4. Dünya Hun-Türk-Turan Kurultayında diğer ülkelerin bayraklarıyla birlikte göndere çekildi.

KKTC bayrağı, Macaristan'ın Bugac kasabasında 27 ülkenin katılımıyla düzenlenen 4. Dünya Hun-Türk-Turan Kurultayı'nda diğer ülkelerin bayraklarıyla birlikte göndere çekildi.

3 gün boyunca organizasyona katılan konuklar KKTC bayrağına büyük ilgi gösterdi. Organizasyona katılan Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, daha önce KKTC'de büyükelçilik görevi yaptığını ve buradaki kurultayda KKTC bayrağını gördüğü için çok mutlu olduğunu belirtti. Fakılı ayrıca, KKTC'nin bu organizasyona davet edildiği için Macar yetkililere teşekkür etti.

Kurultayda KKTC'yi temsil eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Aldemir ve Genel Sekreter Gökhan Güler, Macaristan'ın en büyük 3. partisi konumundaki Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona ile kurultayda bir araya geldi. KKTC'nin tanınması için büyük gayret gösteren Macar politikacı Gabor Vona'ya bir plaket sunan KKTC temsilcileri, Vona'ya bir de KKTC bayrağı hediye etti. KKTC'nin Macaristan ve tüm AB ülkeleri içinde tanınması için bu yılsonuna doğru Macaristan Parlamentosu'na tasarı teklifi vereceklerinin sözünü veren Vona, KKTC'nin tanınması için gösterdikleri gayret yüzünden Macaristan'daki Yunan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçilerinden yoğun eleştiri aldıklarını söyledi. KKTC'nin bayrağının Macaristan topraklarında dalgalandığı için çok mutlu olduklarını belirten Gabor Vona, önümüzdeki yıllarda KKTC'nin resmen devlet olarak tanınacağına inandığını da kaydetti.

KKTC temsilcileri Aldemir ve Güler daha sonra Macaristan Parlamentosu Başkan Vekili Sandor Lezsak'a da plaket ve KKTC bayrağı hediye etti. 4. Dünya Hun-Türk Turan Kurultayı'nın düzenleyicisi de olan Lezsak Sandor, plaket ve bayrağı sessiz bir şekilde kabul ederken, KKTC'nin durumunu bildiğini, KKTC'yi bu organizasyona davet ettikleri için bazı ülkelerden yoğun eleştiri aldıklarını kaydetti.

Kurultaya katılan KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Aldemir açıklamasında, Jobbik Partisi Genel Başkanı Gabor Vona ile tanışmaktan gurur duyduklarını, davalarını anlattıklarını, kendisinden KKTC'nin tanınması ve tanıtılması hususunda yardım istediklerini ve her türlü yardımı yapacağının sözünü verdiğini açıkladı. Aldemir, Gabor Vona'yı önümüzdeki 15 Kasım kutlamaları için KKTC'ye davet ettiklerini, Vona'nın bu davete memnuniyetle geleceğini ifade ettiğini kaydetti. Aldemir, daha sonra Macaristan Prlamento Başkan Vekili Sandor Lezsak ile de görüştüklerini kendisine plaket sunduklarını, Macar parlamentosuna KKTC'ye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Gökhan Güler ise, 2 yıl önce de bu kurultaya katıldıklarında KKTC bayrağının dalgalanmasından Macaristan'daki Yunan Büyükelçiliği ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Büyükelçiliği'nin rahatsız olduğunu gördüklerini, bu baskının çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kendilerine hissettirildiğini, bu olayın kendilerini üzdüğünü söyledi. Güler, "Macar yetkililerin bizlere vermiş olduğu destek bizleri son derece mutlu etti. Bu konuda Meclis Başkanı Sayın Leszak'a bize göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz ve aynı şekilde Gabor Vona'ya bize vermiş olduğu destek ve KKTC'nin her platformda sonuna kadar savunulmasının sözünü verdiği için ve en kısa zamanda KKTC'ye gelmek istemesi, kendilerine büyük moral verdiği için teşekkür ediyoruz" ifadesinde bulundu. - BUGAC

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Aldemir Gökhan Güler Macaristan Akdeniz Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title