Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: Parti Aleyhine Konuşanlara Acımayacağım

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayın ardından parti aleyhine açıklama yapanlara 'acımayacağını' söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP kurultayının ardından parti aleyhine açıklama yapanlara ‘acımayacağını’ ifade etti. 25 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılması için de “Savcıların hırsızları kovaladığı bir süreçten hırsızların savcıları kovaladığı sürece girdik” diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncelikle kendi kişiliğini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Star TV Ana Haber ’de Nazlı Çelik’in sorularını yanıtladı. 25 Aralık soruşturması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni, yeni kabine ve CHP kurultayına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında şu açıklamalar öne çıktı:

"KURULTAYDA YAN YANA OTURACAĞIZ"

"Muharrem İnce'nin adaylığı üç aşağı beş yukarı belliydi, şaşırmadım. Kurultayda yan yana oturacağız. Bir Genel Başkan seçilecek bizde başarı dileyeceğiz. Kurultaydan sonra partinin aleyhine açıklama yapanlara acımayacağım, CHP ile yolları ayıracağız. Genel Başkanların Genel Başkan yaratma yükümlülüğü vardır, önünü kapatma değil.

"GENEL BAŞKANLIĞI'MDA OY DÜŞÜŞÜ OLMADI"

Genel Başkanlık’tan ayrılmak için oy kaybı olması gerekiyor. Oyunuz yükseliyorsa istifa etmemeniz gerekir. Benim Genel Başkanlığı’mda oy düşüşü olmadı. Oyunuz düşüyorsa Genel Başkanlıkta kalmanızı doğru bulmam.

"HIRSIZLARIN SAVCILARI KOVALADIĞI BİR SÜRECE GİRDİK"

Bugün aslında önemli olan 25 Aralık yolsuzluk dosyasının kapatılmış olmasıdır. Savcıların hırsızları kovaladığı bir süreçten hırsızların savcıları kovaladığı sürece girdik, dramatik olan budur. Sayın Davutoğlu AKP Kongresi’nde ‘yolsuzluk yapanların elini kırarız’ demişti. Şimdi yolsuzluk yapanların aklandığı süreçteyiz. Şimdi ellerin kırıldığı değil öpüldüğü sürece girdik. Dosyayı kapatan savcılar çocuklarına çok ağır miras bıraktılar. İleride o çocuklara ‘senin baban yolsuzluk dosyasını kapattı’ diyecekler. Onlara Cumhuriyet Savcısı denmez.

"ORASI CEMİL ÇİÇEK'İN BABASININ MALI DEĞİL"

Sayın Cemil Çiçek Meclis’i açtıktan sonra Engin Altay adap içinde söz istiyor. Çiçek ise ‘vermem, isterseniz çıkın’ diyor. Çiçek’in ‘isterseniz çıkın’ deme yetkisi yoktur, orası Cemil Çiçek’in babasının mal değildir orası TBMM’dir. Söz verse Çiçek’e, ‘YSK kararı yayınlanmadığı halde siz TBMM’yi olağanüstü toplantıya hangi gerekçeyle çağırdınız? YSK kararı bilinçli olarak Resmi Gazete’de yayımlanmadı.’ Ama bu soruyu sormaya dahi izin verilmedi. Hukukta meşru müdafaa denen kavram vardır. Siz zorunlu olduğunuz zaman belli suçu işlersiniz ve o suç olmaktan çıkar. Tipik örneği ceza hukukudur. Adam öldürmek suçtur ama meşru müdafaa içinde suç değildir. İç tüzüğe göre söz vermezseniz Anayasa’yı çiğnersiniz. Bunu çiğneyen TBMM Başkanı, o zaman Anayasa’nın anlamı kalmıyor. Bütün demokrasilerde bu tepkisi gösterirsiniz. Parlamento’yu yasadışı toplayan bir Meclis Başkanı’na tepki değil de kitapçık atılınca tepki gösteriliyor.

ERDOĞAN'LA EL SIKIŞACAK MI?

Anıtkabir’de Aslanlı Yolun başında Cumhurbaşkanı geldi herkesin elini sıktı, doğal olarak bizde tokalaştık. Şimdi elini uzatacak mı uzatmayacak mı bilemem. Ben birinin elini gidip sıkacağım gibi özel çaba içinde olmam. Sıkarsa tabi sıkarız, özel kavga alanımız yok ki. Benim Bakanlar Kurulu’na önyargıyla bakma durumum yok. İcraatlarına bakacağım. Belki düşündüğümüzden güzel icraatlar yapacak o zaman da alkışlayacağız. Sorun çözmez sorun yaratırsa eleştiririz.

"BİZİM MUHATABIMIZ BAŞBAKAN"

Erdoğan’ın yeri, konumu belli anayasanın çizdiği çerçevede görev yapacak. Bizim muhatabımız Başbakan. Ama bu Başbakan’ın önce kişiliğini otaya koyması lazım. Erdoğan’dan bağımsız bir kişiliği olduğunu, devleti yönetecek erke sahip olduğunu göstermeli. Adli yıl açılış töreninde bunu göstermedi. Birinin talimatı altında, talimatla ülke yönetilmez. Boynunuza davulu asacaklar tokmağı başkasında olacak ve siz başbakan olacaksınız. Adli yıla gelse Sayın Davutoğlu’nun kişilikli politika yapacağına kanaat getirecektim. Başka bir iradenin tutsağı olduğunu gösterdi. Üzüntü verici bir tablo olarak değerlendiriyorum.

"SAVUNMANIN OLMADIĞI YERDE HANGİ ADLİ YILI AÇACAKSINIZ?"

Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekir. Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’ın, Adalet Bakanı’nın o törende hazır olması gerekir, katılması gerekiyor. Başbakan ve Adalet Bakanı Yargıtay’ın açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na tepki olarak katılmadı. Savunma hakkının olmadığı yerde adalet yoktur. Savunmanın olmadığı yerde hangi adli yılı açacaksınız. ‘O konuşursa ben olmam.’ O zaman zaten siz ülkede adalet olmadığını söylüyorsunuz. Bizde şikayet ediyoruz ama o törene katılmak durumundayız."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (6)

CHP GK ÜYESI:

BIZDE SANA ACIMAYACAGIZ. CHP GENCLIK KOLLARI OLARAK OYUMUZU MILLETCI HAREKETE VERECEGIZ. CAKMA SAGCIYA IHTIYACIMIZ YOK SAGCIYA VERMEK ISTERSEK GIDERIZ OYUMUZU MHPYE VERIRIZ. BAKALIM OY DÜSÜSÜ YASIYORMUSUN YASAMIYORMUSUN.

14
5
yanıtYanıtla
osman:

cumhurbaskanimiz ne chpeye ne mhpye ne hdpye nede bdpye benziyor allah cumhurbaskanimizdan razi olsun amin fakirin fukaranin babasi onun sayesinde cocuklarimiz guzel okullarda okuyo kitaplar ucretsiz onun sayesinde aslan recep tayip erdogan

11
4
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

Bu adamın aslında konuşmaları filan iyi ama birşeyler eksik.

4
7
yanıtYanıtla
levent değirmenci:

yuzyılın en becerıksız sıyasetcı bozuntusu her gırdığı secımde yerlerde surunmesıune rağmen hala koltuk pesınde kosan becerıksızın onde gıdenı .

9
1
yanıtYanıtla
.:

çok komiksin kk! ''oy düşmezse başarı var'' minvalinde zırvalamışsın! bir partinin amacı iktidar olmaktır, sizinki oyları korumak. . . tipik memur zihniyeti, protokolün olsun, maaşın olsun, yan gel yat. . .

6
1
yanıtYanıtla
tatar:

Ya kemal efendiiii, Halkın iradesine yaptığın saygısızlıklardan dolayı halk ta sana acımayacak haberin olsun.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title