Haberler

Kaymakam Çay'dan Muhtarlara "Şeffaf Olun" Çağrısı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yerel seçimler sonrası Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ilk toplantısı yapıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yerel seçimler sonrası Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ilk toplantısı yapıldı.

Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı müftülük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın başkanlık ettiği toplantıya AK Parti Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı, Kazım Beceren ve Ayhan Taşdelen'in yanı sıra CHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri Ayhan Özçelik, Sadettin Arslan ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam İbrahim Çay, göreve yeni seçilen il genel meclisi üyeleri ile muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

KAYMAKAM ÇAY "PARAYI ÖNCE KENDİ YAKINLARINIZDAN ALIN"

Köylerdeki en önemli sıkıntının su ihtiyacını karşılarken yapılan elektrik sarfiyatı olduğunu dile getiren Çay, muhtarlara elektrik paraları toplarken önce kendi yakınlarından başlamalarını önerdi. Çay konuşmasında şunları söyledi; "Burada İl Özel İdaresinin çıkarmış olduğu genelgeler doğrultusunda ve İl Genel Meclisinin almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket edilmesinde yarar var. Bir kere su tarifesi fiyatları tespit edilmiştir. İl Genel Meclisinin almış olduğu fiyatlar doğrultusunda muhtarlarımız ton hesabından suyun parasını toplamak mecburiyetindedir. Ben her zaman şunu söylüyorum; önce kendi etrafımızdaki kişilerden paramızı alacağız. Önce kendimiz yatıracağız, imeceyse kendimiz çalışacağız ondan sonra da karşı taraftaki kişilerden alacağız. Nedir bunun yolu? Köyde arkadaşlar şuandan itibaren hem İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız olsun, hem muhtarlarımız olsun köydeki herkesi kucaklamak mecburiyetindeyiz. Bize oy verdi, vermedi diye kimse düşünmeyecek. Biz o köye hizmet götürmek için varız, görevimizin başındayız."

" KÖYDE NE YAPIYORSAK, KÖYLÜ BİLSİN"

Muhtarlara köylerinde ki her çalışmadan köylüleri de bilgi sahibi yapmaları, açık ve şeffaf olmalarını isteyen Kaymakam Çay, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda yapılamayacak hiçbir şeyin kalmayacağını savundu. Çay konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "2013 yılında 60 bin metrekare parke döşedik. Bu gerçekten büyük başarıdır. Biz burada sadece parke ve çimentosunu veriyoruz, diğer işçilik kısmının hepsini köylü imece usulüyle yerine getirmektedir. Ben sizin şahsınızda köydeki tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman şeffaf, açık ve hesap verebilir olalım. Ne yapıyorsak köyde, köylü her şeyi bilsin. Birlik ve beraberlik içerisinde olunca yapılmayacak hiç bir şey yoktur. Biz önce kendimiz çalışalım, ondan sonra karşı taraftan isteyelim. Ben büyük bir özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımıza tekrardan çok teşekkür ediyorum. Aynı çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Her köyün Ziraat bankasında ayrı bir hesabı olmalı. Toplanan paralar belli bir rakama kadar her haftanın sonunda Ziraat Bankası'ndaki köyün hesabına yatırılmak mecburiyetindedir. Harcamalar ise köy muhtarının başkanlığındaki köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararlar doğrultusunda Kaymakamlığımıza bildirilerek yapılabilir. Bunlara dikkat edelim."

Toplantı konuşmaların ardından birliğe iki katip üyenin seçimi, tüzel kişilik kazanarak köy olan Öğberler, Yeniköy, Kirencik, Bakırlık ile Çaylıoğlu Köylerinin Birlik Meclisine Üyelik talepleri maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıfkı Gültekin İbrahim Çay Zonguldak Taşdelen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title