Haberler

IŞİD Lideri Ebu Muhammed El-Adnani Küresel Terörist İlan Edildi

Güncelleme:

ABD, IŞİD'in önde gelen liderlerinden biri ve aynı zamanda resmi sözcüsü olan Ebu Muhammed el-Adnani'yi küresel terörist ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) önde gelen liderlerinden biri olan Ebu Muhammed el-Adnani'nin, 13224 sayılı Başkanlık Emrince küresel terörist ilan edildiğini duyurdu.

TÜM MAL VARLIĞI DONDURULDU

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu eylemin sonuçları arasında, ABD vatandaşlarının el-Adnani ile herhangi bir etkileşimde bulunmalarının yasaklanması, el-Adnani'nin ABD içerisinde bulunan mal varlığının yanı sıra ABD'ye ya da herhangi bir ABD vatandaşının sahipliği veya kontrolü altına giren mal varlıklarının da dondurulmasının bulunduğu ifade edildi.

IŞİD-EL NUSRA VE EL KAİDE İLİŞKİSİ KINANDI

Ebu Muhammed el-Adnani'nin ayrıca BM Güvenlik Konseyi tarafından yakın zamanda kabul edilen, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Yabancı Terörist Örgütleri olarak belirlenmiş Irak Şam İslam Devleti ve El Nusra Cephesi'nin yanı sıra El Kaide ile ilişkisi olan birey, grup ve oluşumların kınandığı 2170 sayılı tasarıya eklendiği belirtildi.

BM ÜYESİ ÜLKELERE GİRİŞİ YASAKLANACAK

Bunun yanı sıra, el-Adnani'nin, BM üyesi ülkelerin el-Adnani'ye yönelik olarak mal varlığının dondurulması, seyahat yasağı ve silah ambargosu uygulamasını gerektiren BM'nin 1267/1989 sayılı El-Kaide yaptırımları listesine ekleneceği kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Ebu Muhammed Işid Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (32)

IŞİD:

BIRAKIN IŞİDİ KUZEY IRAGI TEMİZLESİN

22
19
yanıtYanıtla
cesur:

ne yapti abd gibi irakta 1,5 milyon insanmi oldurdu, kadinlara tecavuz mu etti, cocuklari mi oldurdu, hepsi pkk lilari korumak icin ama faydasi yok.

14
15
yanıtYanıtla
musti:

işide dokunmayın bak pkk türkiyede gene eylemlere başladı işit kuzey ırakı alırsa pkk diye birşey kalmaz

12
16
yanıtYanıtla
ada:

islamı kullanan bir köpek bagdadi

18
6
yanıtYanıtla
zafer sadul:

Şeref yoksunu adi kelbler...kafirden medet umacak kadar al çaldınız iyice...mekkeli musrikler bile darda kaldiklarinda Allahtan baska kimsenin onlara yardim edemiyecegini biliyorlardi...sirk konusunda tam bir numuneliksiniz...Semada olan Allahin gazabi siz yedi kat yerin dibine girecek olan munafiklarin uzerine olsun. pyd''li ateistler işidin elli bogazınızda

15
8
yanıtYanıtla
Merwansermed_aydogan@hotmail.com:

Senin gibi Allahu ekber deyip kafa kesen şeref yoksunları olduğu için müslümanlık ayaklar altında. insanları islamdan soğutup islamiyeti kötü gösteriyorsunuz. Senin gibi itler kurban olsun orada kahramanca savaşan kürt türk müslüman ezidi demeden herkesi koruyan peşmerge pkk pyd ye

yanıt0
yanıt0
zafer sadulozuiletisim@hotmail.com:

seninde adi ve şerefsiz pkk köpeği olduğun belli yakında inşallah işid Kandilli''de alacak dualarımız onlarla

yanıt0
yanıt0
ali kuşçu:

Müslümanları katleden vahşi asalak terör örgütü ışid, ömrün bitmek üzere.amacın islam olsaydı filistinde katledilen 2000 Müslüman için savaşırdın. Müslüman arapları, kürtleri, Türkmenleri katletmezdin. sapık ışid fareleri...

17
5
yanıtYanıtla
AHMET:

KORKAK PEŞMERGE ABD SİZ GİRİN DE GÖREYİM. ABD DEN YARDIM ALAMADAN İŞİD''İN KARŞISINA ÇIKIN

12
9
yanıtYanıtla
son ikaz.....:

öncelikle bizim çıkarımız..bu gözetilmeli...petrolün kürtlerin elinde olması bizim çıkarımıza değil...petrolün sahipleri değişecek-arap-kürt-yahudi herkez olabilir..KÜRT olamaz...obamaya son ikaz...peşmergeye ağalığı bırak kendine başka oğlanlar bul...kürtlerin elini güçlendirmeye çalışan elleri kırarız..usa bile olsa farketmez..batıda ayağını denk alsın...

4
11
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title