Haberler

IŞİD, Kaçıracak Gazeteci Arıyor

Güncelleme:

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD terör örgütünün Türkiye sınırına yakın bölgede kaçıracak batılı gazeteci aradığını yazdı.

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, IŞİD'in gazetecilere yönelik kaçırma faaliyetlerinin sınır bölgelerinin Türkiye'nin içine doğru kaydıracağını öne sürdü. Bir büyükelçilik çalışanının kendisine "Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz" dediğini aktardı.

İşte yazının ilgili bölümü;

Dün sabah Ankara'da bulunan, ve isminin verilmesini istemeyen bir Batı devleti büyükelçiliğinden telefon geldi. Hattaki diplomatın sesi endişeliydi. "Sınıra gitmeyi planlıyorsanız aman dikkat" dedi. "Suriye sınırından mı bahsediyordu?" "Evet" dedi. Ve ekledi: "Özellikle Suruç civarında tehlike büyük; IŞİD kaçıracak gazeteci kolluyor. Hedeflerin başında Batı medyası çalışanları var. Sınırın 20 kilometre içerisine kadar durum kritik, gitmemenizi öneririz." Gelen istihbarat raporlarında IŞİD'in kaçırma faaliyetlerini artık sınır ötesine yani Türkiye'nin içine kaydırmaya planladıkları belirtiliyor.

Benzer uyarılar epeydir kulağıma geliyordu. Ankara'da görüştüğüm hükümet yetkilileri birtakım organize çetelerin Hatay, Gaziantep ve Kilis'te bulunan yabancı yardım kuruluş personeline göz diktiğini, ve bir kaç defa güvenlik birimlerinin müdahalesiyle kurtulduklarını anlattılar.

Gazeteciler ve yardım kuruluşlarında çalışan elemanlar, özellikle de Batılılar son derece cazip, çünkü örgütlere milyonlarca dolar kazandırıyorlar. Ancak Amerika ve İngiltere fidye ödemeyi reddediyor. Bu yüzden vatandaşları öldürülüyor.

ÖNERİLER

Uzmanın tavsiyesi: Suriye'ye gitmeyin. İlle de sınırdan haber yapacaksanız görüştüğünüz kişilere dikkat edin. Ve reklam gibi olacak ama ne yapalım. İ-Phone'unuz varsa "Find my friend" yani "arkadaşımı bul" app'ini yükleyin. 3G'li erişim olan bölgelerde son bulunduğunuz yer tespit edilebiliyor. Gerisi Allah'a kalmış. (Bir cevşen bulundurmakta da fayda var.)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amberin Zaman Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (14)

EDİTÖR:

KORKMA KIZIM. CİA MAŞALARINI KAÇIRMIYORLAR. . .

3
11
yanıtYanıtla
EDİTÖR:

sevgili ali. . . . ''tavşana kaç, tazıya tut''komutunu bilirsin. öyle planlar yap ki, senin istediklerini başkaları senin istediğin gibi yapsın, halletsin. . . gizli servislerin bu oyunları bitmez. zaten neden bitsin ki. . . . ortadoğu da ''yonca gibi biçtikçe yeniden fışkıran moron halklar var.

yanıt1
yanıt0
Nahre:

Bunlar insan ise ben insan dışı bir varlık olmayı tercih ederim. Bunları görünce insan olmaktan utanç duyuyorum. Ne yazık ki içimizde de bunlara sempati duyan insan benzeri yaratıklar vardır.

10
1
yanıtYanıtla
mücahid:

şerefsiz pkklı t. c. görüceksin ışidi sen

yanıt2
yanıt6
lam:

bu karı on numara yedi yıldız hayallerimin prensesi

1
7
yanıtYanıtla
okan okka:

binbir türlü iftira atılıyor bu haber sitelerinde. . . artık haber değil resmen propaganda yapılıyor. . . kaçıracak gazeteci aranıyormuş. . . pöh. . . boş işlerle uğraşmayın. . .

2
6
yanıtYanıtla
nemrut:

başları kesilenler Esad askerleri. Ama nedense Akp ilk günden beri İşid in Esad ın taraftarı olduğunu söylüyor. Buna inanan var mı aranızda?

2
3
yanıtYanıtla
cerkez:

yaw batili napcaniz size yerli hainlerden secmece yapalim bizde kurtulalim sizde nam salin ha:))

5
0
yanıtYanıtla
raskovn isimli s....Mobil-ANDROID:

ingiltere isid'e katilim yuznden alarm seviyesini artirdi. iside katilim oranlarina bir bak sonra konus.Isid'den daha tehlikelisi sen gibi bilmeden konusanlar.

1
3
yanıtYanıtla
salih:

ŞAMIL VAR MEHMET METINER VAR BUNLAR İŞİD DOSTIDILER DIYERLERI HEPSI IŞID KARŞITIDIR

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title