Haberler

Kürt Yetkili: IŞİD, 16 Kürt Köyünü Ele Geçirdi

Güncelleme:

Reuters'a konuşan Kürt yetkili, IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki 16 Kürt köyünü ele geçirdiğini bildirdi.

Bir süredir Irak'taki ilerleyişi durdurulan IŞİD Suriye'de tekrar harekete geçti. Örgüt Kürt bölgesinde yer alan Kobani'de 16 köyü ele geçirdi. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim uluslararası destek istedi.

ROTAYI TEKRAR SURİYE'YE ÇEVİRDİLER

Irak'ta ilerleyişini durduran IŞİD'in tekrar Suriye'ye dönerek Kürt bölgesinde yer alan Kobani Kantonu'na saldırı başlattığı öğrenildi. Reuters saldırılarda 16 Kürt köyünün örgütün eline geçtiğini duyurdu. Ajans haberini Peşmerge güçlerine dayandırdı.

SALİH MÜSLİM YARDIM İSTEDİ

Bölgeyi kontrol altında tutan PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim IŞİD’in saldırılarını Twitter 'dan duyururken saldırıda ağır silahlar kullanıldığını ve Şengal (Sincar) bölgesinde yaşanana benzer bir katliam yaratmaya çalıştığını söyledi. Müslim uluslararası bir destek görmediklerini belirterek yardım istedi.

SURİYELİ KÜRTLER ASKERİ DESTEK İSTİYOR

Suriyeli Kürtler de, IŞİD'in ilerleyişini durdurmak ve militanları püskürtmek amacıyla bölgedeki Kürtlerden askeri destek istedi.

ÇATIŞMA SESLERİ AKÇAKALE'DEN DUYULDU

IŞİD ile PYD arasındaki çatışmaların sesi Akçakale ilçesine bağlı sınır köylerinden de duyuldu.

15 Eylül'den itibaren 3 koldan başlatıldığı belirtilen saldırıyla ilgili ANF'de çıkan haberde ise, 100'den fazla IŞİD militanının YPG'lilerce öldürüldüğü öne sürüldü. Haberde 3 köylü ve 8 YPG'linin de çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Müslim Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (405)

HEVALNO:

BURADA SAVAŞA GİDİCEM KÜRT KARDEŞLERİME DESTEK OLUCAM DİYE YAZANLAR DA EMİN OLUN KÜRTLER YANİ BİZ DEĞİLİZ TÜRKLER YAZIYOR O YORUMLARI SAVAŞA GİDELİM DİYE BİZİ GAZA GETİRİYORLAR SESİNİZİ ÇIKARMAYIN BİZ PKK LI DEĞİLİZ ORAYA GİDENLER DE KÜRT DEĞİL PKK LIDIR. . .

12
263
yanıtYanıtla
YüKseKovaLı:

Halkım için savaşmaya gidiyorum. biz buyuz. .

210
16
yanıtYanıtla
gever:

gitmek ıstersen ıletişime gecebilr heval bende yuksekovalıyım . .

yanıt0
yanıt0
vatan:

Gülrüeme beni. Sen ve senin gibiler ancak eli kolşu bağlanmış çözüm bozulmasın diye size taviz verenlerin yüzünden okul yakar bebek öldürür çocuk kaçırırsınız. Sen savaşmaya değil fare deliğine saklanmaya gidiyorsundur. Halkınız sizin umrunuzda değil. Sonunda TÜRK devletinin ve halkının kıymetini anlayacaksınız. Tıpkı Arap halklarının Osmanlıyı aradığı gibi.

yanıt0
yanıt0
azer:

buradan pkk yanlısı kürtlere sesleniyorum, akıllı olun!!!!!!

16
181
yanıtYanıtla
ali veli konya:

YÜKSEKOVALI:ypg ve pkk dan olenlerin cogu kadinmis savasacak erkek bulamiyorlar. inananlar kazanacak sari mekaplilar kaybedecek.

6
189
yanıtYanıtla
gever:

yav he he :))

yanıt0
yanıt0
AHMET TUNA:

Şırnaklı şerefsiz TC olmasa çoktan layığınızı bulacaksınız. Burda yaşayıpta senin gibi hain düşünceye sahip olanların ALLAH bin türlü belasını ersin.

32
144
yanıtYanıtla
Doğruları İstersen:

PYD PKK Peşmerge borazanı kürtler mazlum ve sahipsiz ayağına yatıyor, dünyaya karşıymış. Amerika, İngiltere, Irak ordusu, Şiiler ve İran kendileriyle beraber ama ''yalnız''larmış. Haysiyetsiz bir topluluğun diyeceği de bu olur zaten, ne beklenir ki? Vasıfsız, yalancı, düzenbaz, fırsat bulunca sırtlan gibi saldıran, sıkışınca uyuz köpek gibi cırlayanlar bunlar. Bir haftadır PKK''nın Irak''da yaptığı yeni katliamların, çoluk çocuk cesetlerinin haberleri yayılıyor dünyaya. Sünni Irak halkını Amerikadan üç beş kemik almak pahasına katletmeyi meslek edinen PKK köpekleri, yürüyen leşlerdir.

3
163
yanıtYanıtla
Vatandaş:

PYD yahudiler gibi kendi ırkını diğer ırklardan üstün gören, o sebeple de başka ırkları bünyesinde barındıran özgür suriye ordusu ile ortak mücadeleye girmeyen sadece kürtleri koruyan ırkçı bir örgüttür. Yani siz kahramansınız ya, siz diğer ırklardan üstünsünüz ya. O yüzden gidin savaşın, aşağı gördüğünüz diğer milletlerden medet ummayın dostluk beklemeyin. Bu yolu siz seçtiniz, yanlız kalmayı siz seçtiniz.

19
129
yanıtYanıtla
Tüm 405 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title