Haberler

İdris Naim Şahin'in Serap Eser İddialarına Takipsizlik

Güncelleme:

Serap Eser olayının faili 4 kişinin, İdris Naim Şahin'in eylemin MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

Küçükçekmece'de İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli nedeniyle yaşamını yitiren Serap Eser olayının faili 4 kişinin, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eylemin MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, takipsizlik kararında Şahin'in iddialarının soyut ve tahmine dayalı olduğunu belirtti.

Küçükçekmece'de 8 Kasım 2009 tarihinde meydana gelen ve 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser'in hayatını kaybettiği olayın failleri oldukları gerekçesi ile 24'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılan 4 kişi, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine suç duyurusunda bulundu.

Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan ve olayı PKK adına gerçekleştirmekle suçlanan failler, Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., avukatları aracılığı ile 23 Ocak 2015 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönünde beyanı bulunduğunu hatırlattılar.

Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., Şahin'in, isimlerini vermediği bu kişilerin tespit edilerek haklarında, "Kasten adam öldürme", "İftira", "Suç uydurma", "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "Sahte belge düzenleme", "Suçluyu kayırma" ve "Suç delillerini bildirmeme" suçlarından soruşturma başlatılarak dava açılmasını istediler.

Suç duyurusu dilekçesini inceleyen Bakırköy Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, bir ay sonra takipsizlik kararı verdi. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce Serap Eser'in ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili şikayetçiler hakkında hüküm kurulduğu, dosyanın Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatılan takipsizlik kararında İdris Naim Şahin'in iddiasının soyut olduğu belirtildi.

Kararda, "Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden, şikayet dilekçesi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi.

İDRİS NAİM ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin, 20 Ocak 2015 tarihinde bir gazeteye verdiği röportajda 2009 yılında meydana gelen ve Serap Eser'in ölümü ile ilgili olarak şunları söylemişti:

"Küçükçekmece'de otobüse Molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse Molotof kokteyli atarak otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisi edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar."

6 KİŞİ CEZA ALMIŞTI

8 Kasım 2009 tarihinde Küçükçekmece'de İETT otobüsüne atılan Molotof kokteyli nedeniyle 17 yaşındaki lise öğrencisi serap Eser hayatını kaybetti.

Yürütülen soruşturma sonucu açılan davada olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Ö.B., R. S., M.D. ve Ö.K. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18 Nisan 2013 tarihinde "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Kasten adam öldürme" suçundan 24'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldılar. Bu kişilerin dosyaları hala Yargıtay aşamasında.

Olay tarihinde 18 yaşından büyük olan Salman Akpınar ve Hamit Aksan ise, kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 24 Mayıs 2012'de görülen duruşmasında, "Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu iki kişinin cezaları Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Naim Şahin Küçükçekmece Yargıtay Bakırköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (42)

KÜRT OĞLİ ,LAZ UŞAĞİ:

SANIYORUM BU ÜLKEYİ BÖLMEK İÇİN ÇOĞU OLAY KÜRTLERİN ÜZERİNE ATILIYOR. . . BÖYLECE KÜRTLER FARKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP , FARKLILAŞACAK

19
5
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-ANDROID:

Adam kırk yılın başında bir doğru söylemeye çalıştı onuda susturdular.

16
4
yanıtYanıtla
T.COŞKUN:

SEN İÇİŞLERİ BAKANI DEĞİL MİDİN?NEDEN GERÇEK FAİLLERİN ÜSTÜNE GİTMEDİN?. . . KIRMIZI PLAKALI ARABAYA HER BİNENE ''BAKAN'' DERLER AMA HERKESE ''ADAM''. . . . DENİR Mİ ONU BİLEMEM. . .

17
2
yanıtYanıtla
erkan:

Taklacı dümbelek azıcık adam ol. . . . ya en azından insan ol

11
8
yanıtYanıtla
SORUYORUM ?:

abi bu ülkeyi kim yönetiyor ya ? Biz parti sempatizanlığı yapıyoruz ama bu partiler kimlere hizmet ediyorlar? Abdullah Öcalan zamanında Mitte çalışmış neden PKK kuruyor sonra. . Ya da bu serap kızımızın yanarak ölmesine MİT neden sebep oluyor. Uluderede Kürt kardeşlerimiz neden öldürülüyor anlamak cidden mümkün değil . Türk halkını gerçekten kim yönetiyor ya ALLAH AŞKINA BİRİSİ SÖYLESİN BANA?

18
1
yanıtYanıtla
takvamobilWeb@haberler.com:

İdda sahibi o dönemin içişleri bakanının, siradan bir vatandaşın değil.ama sen sucluyu kafanda planlamışsan başka. iftira dinimizde en büyük günahlardan biridir diğer tarafta nasil hesap verecen

16
2
yanıtYanıtla
Sezer KabakmobilWeb@haberler.com:

Yahu hani bu adam milliyetçiydi.

11
5
yanıtYanıtla
mhp:

akpkk

yanıt4
yanıt6
Adınızı Yazın:

İdris naim şahin doğru söylemiş. Bakan adam bir şey biliyor ki söylüyor. Aslında terörü mitin tezgahladığını kafası çalışan herkez biliyor. Başbakanda biliyor, genelkurmay başkanıda biliyor, kahvede kağıt oynayan şöförde biliyor. Terörü mitin tezgahladığı biliniyorda miti kimin yönettiği tam bilinemiyor. Kimi ingiltere yönetiyor diyor, kimi amerika, kimide küresel mafya . . galiba sonuncusu en doğrusu.

11
5
yanıtYanıtla
Evlad-ı OsmaniyemobilWeb@haberler.com:

Ulan adi herif madem biliyordun da zamaninda en yetkili kisi içisleri bakani olarak sendin niye müdahele etmedin.Senin samimiyetjne kim inanir.Inansa inansa K.Inanir

11
4
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title