Haberler

Harran Üniversitesinde Kayıtlar Başladı

Güncelleme:

Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alan Harran Üniversitesinde kayıtlar başladı.

Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversiteleri arasında yer alan Harran Üniversitesi'nde kayıtlar başladı.

Bu yıl ÖSYM'nin 4 bin 962 öğrenci gönderdiği ve yüzde 96'lık oranla en fazla tercih edilen üniversiteler arasında yer alan Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Yerleşkesi'nde öğrenci kayıt işlemlerine başlandı. Yerleşke içerisindeki merkezi kafeteryada yapılan kayıtların bir hafta süreceği belirtildi. Ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlenen ve bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçen Harran Üniversitesi'nde, kayıt işlemleri esnasında sorun yaşanmaması için işlemler yaklaşık 50 kişilik ekiple sürdürülüyor. Harran Üniversitesi'nin kendisini aştığını ifade eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyledi. Mutlu, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte toplam öğrenci sayılarının 20 bini aşacağını ifade etti. Bu rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanınması noktasında çok önemli olduğunu vurgulayan Mutlu, 01-05 Eylül tarihleri arasında Osmanbey Yerleşkesi'nde yapılan kayıt işlemleri esnasında, geçmiş dönemlerde olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti. Öğrencilerin üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirler arası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ulaşım aracı tahsisi yaptıklarını da kaydeden Mutlu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında açılan yeni bölüm ve programlar ile ilgili ise şu bilgileri verdi:

"Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Sosyoloji bölümüne 41 öğrenci, Devlet Konservatuvarı bünyesindeki Geleneksel Çalgılar bölümüne 6 öğrenci, Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y.O. bünyesindeki Eczane Hizmetleri programına 20 öğrenci, İlk ve Acil Yardım programına 20 öğrenci, Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Dış Ticaret programına 40 öğrenci, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına 50 öğrenci, Elektrik (İÖ) programına 50 öğrenci, Hilvan Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Bankacılık ve Sigortacılık programına 50 öğrenci alınacak. Ayrıca Sosyal Bilimler Enstitüsü, Maliye Anabilim Dalı bünyesindeki Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Maliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Fizyoloji Programına yüksek lisans ve doktora öğrencileri kaydedilecektir." - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi İbrahim Halil Mutlu Şanlıurfa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title