Haberler

Vali Hacıbektaşoğlu: Madencilerimiz 335 vatandaşımızı sağ kurtardı

Güncelleme:

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve il protokolü, 6 Şubat depremi sonrası yapılan toplantıda açıklamalarda bulundu. Vali Hacıbektaşoğlu, bölgeye gönderilen ekiplerin ve madencilerin 335 vatandaşı sağ olarak kurtardığını belirtti.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLUSİ: MADENCİLERİMİZ 335 VATANDAŞIMIZI SAĞ KURTARDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve il protokolü 6 Şubat depreminin yaşandığı 04.17 sıralarında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) bir araya gelerek toplantı düzenledi. Toplantının ardından açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, "6 Şubat'ta kamu kurumlarımız ve Zonguldaklı vatandaşlarımız aziz milletimiz ile kenetlenerek tek yürekli olduk. Hep beraber birlik ve beraberlik ruhuyla asrın felaketi, asrın dayanışmasına döndü. Zonguldak ilimizde 4 bin 701 arama kurtarma personeli ve bin 592 iyileştirme çalışmaları personeli ile birlikte 6 bin 293 personel görevlendirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumumuzca bölgeye gönderilen 3 bin 900 personel enkaz kaldırma ve arama kurtarma faaliyetlerinde 335 vatandaşımızı sağ olarak kurtarmıştır. Yine diğer ekiplerimiz onlarcasını, belki yüzlercesini sağ olarak kurtarmıştır. İlimizde 295 iş makinesi ve araç 153 tır, 65 kamyon, çadır, yatak, ısıtıcı, hijyen malzemesi, su, gıda kolisi, kömür, konteyner gibi malzemeleri depremzedelere yetiştirmişlerdir. İlimize gelen depremzede vatandaşlarımıza da devletimizin ve milletimizin şefkatli eli uzatılmıştır. İlimize gelen vatandaşlarımız için acil olarak 1 milyonun üzerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca nakdi yardım yapılmıştır. Kamu misafirhanelerimizde, KYK yurtlarımızda 7 bin 956 depremzede vatandaşımız misafir edilmiştir. Zonguldak hastanelerimizde 511 depremzede vatandaşımız tedavi edilmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Hacıbektaşoğlu 6 Şubat Depremi Zonguldak Kurtarma Deprem Valilik Acil Durum Hastane Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title