Haberler

Bursa Soydaşların Seçim Heyecanı

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 400 bin soydaştan oy kullanma hakkına sahip 150 bini yarın sandık başına gidiyor.

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 400 bin soydaştan oy kullanma hakkına sahip 150 bini yarın sandık başına gidiyor. Soydaşlar, 5 Ekim 2014 Pazar Günü Türkiye genelinde 85 okulda kurulacak 144 sandıkta oylarını kullanacak. Bursa'da, soydaşların yoğun olduğu mahallerde, Bulgaristan'da seçimlere katılacak parti ve bağımsız adayların pankartları duearlara ve arabalara asıldı.

Bulgaristan'da 12 Mayıs 2013 yılında yapılan erken genel seçimin ardından alınan karar ile 5 Ekim 2014 Pazar Günü erken seçime gidilecek. Türkiye'de yaşayan soydaşların oy kullanması için de gerekli çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanvekili ve Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, Bulgaristan'daki seçimler için kendilerinin 5 Ekim'de Türkiye'de kurulacak sandıklarda oy kullanacaklarını açıkladı. Seçimin Kurban Bayramı'nın ikinci gününe denk geldiğini söyleyen Özkan, birçok soydaşın bayram kutlaması için Bulgaristan'a gideceğini ve oyunu da orada kullanabileceğini kaydetti.

Türkiye'deki çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Özkan, "Türkiye çapında 400 bin çifte vatandaşlığı bulunan Bulgaristan vatandaşı var. Tahminen 150 bin seçmenimiz bulunuyor. Türkiye'de 85 okulda 144 sandık kurulacak. 40 bin seçmenin bulunduğu Bursa'da ise 17 okulda 41 sandığımız var. Dolayısıyla seçimlerin huzurlu cereyan etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oy hakkı bulunan tüm soydaşlarımızı Sofya'daki Yüksek Seçim Kurulu kararları konusunda bilgilendiriyoruz. Bayramın ikinci gününe denk gelmesi nedeniyle bu bayramın çifte olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan gelenlere de burada çalışmaları konusunda kolaylık sağladıklarını belirten Özkan, konsolosluk ile de diyaloglarının sürdüğünü açıkladı. Özkan, sivil toplum örgütü, dernek, federasyon ve konfederasyon olarak ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini vurguladı.

Bu arada seçim yasaklarına kadar Bursa'da soydaşların yoğunluklu yaşadığı mahallelerde siyasi parti temsilcilerinin afişleri asılıp, oy kullanmaları konusunda çalışmalar devam etti.

OY KULLANMA İŞLEMİ SABAH 07.00 DE BAŞLAYACAK

Siyasi krizin sürdüğü Bulgaristan son iki yılda ikinci kez erken genel seçime gidiliyor. Toplam 240 sandalyeli Parlamento seçimleri için 18 siyasi parti, 7 koalisyon ile 4 bağımsız aday yarışacak. Bu seçimler için Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşlar için, Bursa, Ankara, Antalya, Balıkesir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Eskişehir, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Manisa, Mersin, Sakarya ve Yalova'da sandıklar kurulacak. 18 yaşını doldurmuş çifte vatandaşların veya Türkiye'de oturum izniyle ikamet eden Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanma işlemleri pazar günü sabah saat 07.00'de başlayacak, 19.00'a kadar devam edecek. Türkiye'deki çifte vatandaşların oy kullanabilmeleri için Bulgaristan kimlik kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Özkan Bulgaristan Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title