Haberler

Batman'da Nevruz etkinliği sonrası çıkan olaylara karışan 5 şüpheli yakalandı

Güncelleme:

Batman'da düzenlenen nevruz etkinliği sonrasında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin terör örgütü PKK/KCK adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, kamu malına zarar vermek ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından soruşturma başlatıldı.

Batman'da düzenlenen nevruz etkinliği sonrasında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 5 şüpheli yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, 19 Mart'ta gerçekleştirilen nevruz etkinliği sonrasında ilde bazı cadde ve ara sokaklarda yol kapatma, emniyet araçlarını taşlama, havai fişek atma gibi eylemlere katılarak "terör örgütü PKK/KCK adına eylem ve faaliyette bulunmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek", "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Özel Harekat Şubesi ve İstihbarat Şube müdürlüklerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, S.A, B.E, İ.M, Ö.B. ve M.A'nın gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Batman Kck PKK Güvenlik Terör Hukuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title