Haberler

Amasya?da 'Giden Valinin Eğitim Projesi Parasıyla Müdüre Makam Aracı Alındı' İddiası

Amasya'da 2011 yılında dönemin valisi tarafından başlatılan '65 Bin Dev Öğrenci Projesi? kapsamında elde edilen 27 bin 600 TL'lik paranın bugünkü İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam aracı alınması için kullanıldığı iddia edildi.

Amasya'da 2011 yılında dönemin valisi tarafından başlatılan '65 Bin Dev Öğrenci Projesi? kapsamında elde edilen 27 bin 600 TL'lik paranın bugünkü İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam aracı alınması için kullanıldığı iddia edildi. İl Müdürü Güneş, kurumun sitesinden yaptığı açıklamada iddiayı yalanlayarak, Bu araç ne Milli Eğitim Müdürünün, ne de bu kurumdaki bir başkasının özel hizmetlerinde kullandığı bir araç değildir. Sadece eğitim öğretim hizmetleri amacıyla kullanılmaktadırö dedi.

Amasya'ya 11.06.2009 tarihli Bakanlar Kurulu kararı vali olarak atanan Halil İbrahim Daşöz göreve gelmesinden kısa bir süre sonra aynı yıl '65 Bin Dev Öğrenci Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte kalıcı eserler bırakmak için çeşitli kitap ve Amasya'yı tanıtıcı ürünler hazırlanıp satıldı. Valiler kararnamesiyle 17 Ağustos 2011'de Manisa Valisi olarak atandı. Vali Daşöz'ün görevden ayrılmasının ardından 65 bin Dev Öğrenci Projesi de rafa kalktı. Proje kapsamında çeşitli kitap ve Amasya'nın tanıtım materyallerinin satışından elde edilen 27 bin 600 lira ise bir banka hesabında kaldı.

Türk Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, bu paranın daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam arabası alımı için kullanıldığını iddia etti. Terzi, konuyu cevaplaması için Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden dilekçe gönderdiğini belirterek, gelen cevapta '65 Bin Dev Öğrenci Projesi' Proje Kurulu tarafından 27.05.2014 tarih ve 41'nolu karar doğrultusunda proje hesabında bulunan 27.600.00 TL İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim-öğretim ihtiyacında kullanılmak üzere araç alımına aktarılmış ve 78.000 TL'ye 05 RE 800 plakalı (Skoda Superb) araç satın alınmıştır ifadeleri yer aldı.

Terzi, bu otomobilin İl Milli Eğitim Müdürü tarafından makam aracı olarak kullanıldığını söyleyerek, Sayın Halil İbrahim Daşöz tarafından '65 Bin Dev Öğrenci' adı altında bir proje başlatılmıştı. O günlerde Amasya'nın bütün protokolü, okulları, bütün daire amirleri herkes seferber olarak 65 bin dev öğrenci projesine katkı da bulanmak amacıyla konserler, kitap satışları, konferanslar ve promosyon ürünleri satılarak kaynak elde edildi. Bu proje kapsamında bir çok eser kentimize kazandırıldı. Vali Daşöz'ün tayinin çıkmasından sonra biz bu projenin yavaşladığını gördük. Projenin hesabında bir miktar para olduğunu biliyorduk. Araştırdığımızda gördük proje kapsamında elde edilen para ile alınan bu araç İl Milli Eğitim Müdürlüğünün makam aracı olarak kullanılmakta. Bu para ve bu otomobil proje amaçlarının tamamen dışında kullanılmıştır dedi.

Bu iddianın kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş kurumun internet sitesinden bir açıklama metni yayınladı. Açıklama metninde iddiaların şahsını karalamaya yönelik olduğunu belirten Güneş, 65 Bin Dev Öğrenci Projesi'nin amacı öğrencilerimizin özgüvenlerinin oluşmasını sağlamak, girişimcilik ruhunun gelişmesine katkıda bulunmaktır. Projenin gelirleri, kitap basımı, nostaljik radyo, yapılan konserler gibi çeşitli etkinliklerden sağlanmıştır. Bu gelirler, sadece öğrencilerin katkısıyla değil, Amasya'da ve ülkemizin birçok yerinde çeşitli kurum, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve halkın katkısıyla elde edilmiştir. Proje kapsamında bağış kesinlikle kabul edilmemiştir. Bu projeden elde edilen gelirlerle Amasya'yı tanıtıcı reklam filmleri, okul vb. değişik eğitim öğretim etkinlikleri yapılmıştır. Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz Bey'in 2011 yılında Amasya'dan ayrılması ile proje durmuş, çalışma yapılamamıştır. Proje ile ilgili yaklaşık 30 bin TL civarında bir gelir banka hesabında birikmiştir. Bu projenin oluşturulmasında ve yürütülmesinde büyük emekleri geçen proje kurulu bu meblağın yaklaşık 3.000 TL'sini okullarımızın kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesi, 27.600 TL'sini Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitim öğretim hizmetlerinin takip edilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan bir aracın alımına aktarılması kararı almıştırö diyerek şöyle devam etti Bu araç bir makam aracı değil 6 bin civarında personeli, 60 binin üzerinde öğrencisi olan Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü temsil eden eğitim öğretim amaçlı hizmet aracıdır. Bu araç ne milli eğitim müdürünün, ne de bu kurumdaki bir başkasının özel hizmetlerinde kullandığı bir araç değildir. Sadece eğitim öğretim hizmetleri amacıyla kullanılmaktadır. Aracın lüks olduğu iddiası kesinlikle doğru değildir. Alınan araç 78 bin TL Skoda SuperB marka, tamamen ihtiyaca cevap verecek, sorun,arıza çıkarmayacak yeni bir araçtır. Araç model ve kalitesinden anlayanlar, lüks aracın ne anlama gediğini çok iyi bilmektedirler. 27 senelik görevim esnasında hakkı, gayreti, samimiyeti, dürüstlüğü, milletime hizmeti ilke edinmiş biri olarak kamu imkanlarını hiç bir şekilde kişisel menfaatim için kullanmadım.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Daşöz Kamil Terzi Amasya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title