Haberler

Güntekin Onay'dan Sabri'ye Otomobil Göndermesi

Güncelleme:

Galatasaray'ın Arsenal hezimetini yorumlayan Güntekin Onay, isim vermeden Sabri Sarıoğlu'na göndermede bulundu ve Türk futbolundaki sorunlardan bahsetti.

Usta spor yorumcusu ve Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Galatasaray'ın Arsenal'e farklı mağlubiyetini yorumladı. Güntekin Onay'ın yazısında dikkat çeken detay ise isim vermeden Sabri Sarıoğlu'na gönderme yapması oldu.

"MESELE PARA DEĞİL"

Meselenin para olmadığına vurgu yapan Onay, "Arsenal'in 8 eksikli yedek kadrosu devreyi 7-0 bitirebilirdi. As takımı kendi liginde yerden yere vurulan Arsenal'den söz ediyoruz. Diyorlar ki "Onlarla nasıl yarışalım? 1 oyuncuya 40 milyon Euro veriyorlar. Türkiye'de kimsenin umurunda olmayan U-19 UEFA Gençler Ligi'nde de aynı takımlar oynuyor. Orada para-pul yok. Arsenal, G.Saray'ın genç takımına orada 5, burada 3 attı. Bu tablo bizim gerçek futbol seviyemizi gösteriyor. Gençler aynı grupta 17 gol yedi. A takım 19. Yani mesele para değil. Sürekli bir eyyam kültürü içinde giderek domestikleşiyoruz. Uluslararası düzeye doğru çıkmak yerine geriye giden 'Yerli' anlayışı pompalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YÜRÜYE YÜRÜYE TOP OYNAYAN ADAMLARI YILDIZ YAPTIK"

"Yürüye yürüye top oynayan adamları yıldız yaptık." diyen usta yazar, "22 yıldır bu sektördeyim. Doğduğum günden beri de futbol sahalarında... Bütün yerli antrenörlerimiz çok iyi, yabancıların %90'ı kötü algısıyla yaşadık. Bunu pompaladık. Veya pompaladılar. Tabii ki iyisi de var kötüsü de. Ama evrensel futbol normlarına göre değerlendirme ve analizler yapamıyoruz. Yürüye yürüye top oynayan adamları yıldız yaptık. Daha fazlasını talep etmedik." dedi.

İSİM VERMEDEN SABRİ'YE GÖNDERME

İsim vermeden Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu'na gönderme yapan ve tecrübeli oyuncunun eşine aldığı yüksek rakamlı otomobili diline dolayan Onay, "Futbolumuzu hep göklere çıkardık. Futbolu bir tek biz Türkler biliyoruz, bizim futbolcularımız çok iyi diyerek inanılmaz paralar ödüyoruz. Avrupa'da şu an Lokeren seviyesinde oynayabilecek futbolcularımızdan biri burada eşine sadece Cristiano Ronaldo'nun binebildiği otomobili hediye alıyor ve bu durum kimseye tuhaf gelmiyor." dedi.

SABRİ'DEN EŞİNE LÜKS OTOMOBİL HEDİYESİ

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde medyada şöyle bir haber yer almıştı; Galatasaraylı yıldız futbolcu Sabri Sarıoğlu, eşi Yağmur'a 890 bin Euro'luk otomobil hediye etti. Çift, önceki gün Aqua Florya AVM'ye yeni araçları Lamborghini Aventador'la geldi.

"EBOUE VE DROGBA'YI KOY, SEVİYE YUKARI ÇIKAR"

Eboue ve Drogba olsa takımın kalitesi 1 seviye yukarı çıkar diyen Onay, "Milli Takımımız, Letonya dahil kimseyi yenemeyen bir noktaya geldi. Şampiyonlar Ligi'nde averaj takımı olduk. Seviyemiz düşük. Ama önce doğruyu bulmak gerekiyor ki yukarıya çıkalım. Reel dünya ile kendi yarattığımız fiktiv dünya arasında büyük fark var. Geçen yıl bu takım Devler Ligi'nde iyiydi. Eboue ve Drogba vardı. 2'sini yine koy! Takımın kalitesi 1 seviye yukarıya çıkar." ifadelerini kullandı.

"MAALESEF GALATASARAY'IN GÜCÜ BU KADAR"

Tekrar maça dönersek; 'Önde baskı ve çift forvet' klişeleri Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal B takımına bile sökmüyor. O kadar kolay değil bu işler, laf ile olmuyor. Hiç kimse 2. yarı iyi oynadık demesin! En fanatik Arsenal taraftarının bile adını duymadığı O'Connor, Niles ve Zelalem oyuna girdi ve skor zaten 3-0'dı. Gerçekçi olalım, doğruyu arayalım ve bulalım. G.Saray son 1 yılda büyük transfer yanlışları yaptı ve maalesef gücü bu kadar...


Kaynak: Haberler.Com / Spor

Sabri Sarıoğlu Güntekin Onay Galatasaray Spor Haberler

500

Yorumlar (45)

birisim:

90 lı yılların türkiye futbolunu özledim, şen şakrak ucuz ve sadece futbol, yayını bedava, yorumcusuz, sipikerin sahada röportajını, doğallığı özledim

43
0
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Maçları boykot edin kardeşim. Delinin parası akıllıların cebinde!. .

36
0
yanıtYanıtla
sabri:

sabri gibi adama bu paralar veriliyorsa batsın bu galatasary. batmadığı hata. bu adamlara bu paralar veriliyorsa batsın bu türk futbolu. belki o zaman herşy düzelr. zaten batmş.

31
0
yanıtYanıtla
Remzi DurmazMobil-IOS:

Tarık, Olcan, Yekta, Sabri bu takıma yakışmıyor.

17
11
yanıtYanıtla
CR Ronaldo:

Kolay para kazanırsanız kolay harcarsınız işin aslı budur!

25
1
yanıtYanıtla
hekim:

reiyise yakışır

6
19
yanıtYanıtla
Alucralı 28Mobil-ANDROID:

ancak şapka çıkarılır bu sözlere.doğru tespitler.

25
0
yanıtYanıtla
Al benden de o kadar...Mobil-IOS:

Kimse kusura bakmasın,birkaç istisnası dışında,bizdeki topçular kadın ve para şımarığıdır ve bu özelliklerini hiç te saklamaya gerek görmeyen salaklardır!Bunu söylerken atıyorum sanmayın :1959-1973 yılları arasında ingilterede bulunmuş birisi olarak,bir kısmını yakından tanıdığım,sayacağım şu topçulardan sadece George Best zafiyetlerine yenik düşmüştür;ancak Pele,Denis Law,Alan Clark,Billy Bremner,Jacky ve Bobby Charlton kardeşler ,Sir Stanley Mathews vs :bunlardan hiçbirini para veya ün şmartmamış hepsi özenilecek bir hayat sürmüşlerdir!Bu arada yine ingilterede iken tanıdığım Candan Dumanlı ve Merhum Candan Tahran'ın da mütevazi ve Olgun kişiliklerini de hatırlatmak isterim.Bu yazım,yabancı kısıtlamasından dolayı kendilerine gereksiz değer verilen değersizlerin bana neler hatırlattığını belirtmek için yazılmıştır!Teşekkürler Sn Güntekin Onay,ağzınıza ,kaleminize sağlık!

23
1
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Maçları boykot edin kardeşim. Delinin parası akıllıların cebinde!. .

23
0
yanıtYanıtla
bozo bozoglanMobil-ANDROID:

turk fotbolu 5 para etmez avrupanin yanindan bile gecemez.bence turk fotbolu turkiye sinirlarindan disari cikmamali

21
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title