Haberler

Zaman Yazarı Başbakan'a Fena Çattı

Güncelleme:

Erdoğan'ın son dönemdeki çıkışları AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen gazetelerde de tepki ile karşılandı.

Başbakan Erdoğan'ın son dönemdeki Uludere, dindar nesil, kürtaj, sezaryen ve şimdi de Ceza Muhakemeleri Kanunu Usülü çıkışları AK Parti yanlısı duruşu ile dikkat çeken gazetelerde de rahatszılık uyandırdı.

Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan Başbakan'ın yaptığı açıklamaları kısa notlar halinde aktarıp eleştirdi.

AK PARTİ'DEKİ BÜYÜK KORKU

"AKP geldiği yeri kaybetmekten o denli korkuyor ki, geldiği yerin sorumluluğunu taşımaktan çekiniyor." iddiasında bulunan yazar, "Uludere katliamı bu paralize olma halini daha da vahim hale getirdi, çünkü tam da Kürt meselesini 'PKK ile mücadele' rayına oturtmuşken gelen bu darbe, hükümetin söz konusu alanda hiçbir ilerleme sağlayamayacağını ima etti. O nedenle kabullenmek kolay olmadı ve gerçek bir özrün bile dilenememesine yol açan bir psikolojik tıkanmaya doğru gidildi." diye yazdı.

"Başbakan'ın son dönem argümanları bir yenilgiyi ifade ediyor." diye yazan Mahçupyan Uludere ile ilgili şu çarpıcı tespiti yaptı:

"Uludere'de öldürülenlerin bombaya basmadıklarını söylerken, o insanların korucu olduklarını ve şimdiye dek onlarca mayın kurbanı verdiklerini unutmuş gözüküyor. Uludere cinayetinin yükünden kurtulmak üzere öne sürülenler, nihayette bu korucu kaçakçıların PKK'lı olarak sunulmak istendiğini ima ediyor."

"SEZARYEN DE HAKLI KÜRTAJ MESELESİNDE HAKSIZ"

Başbakan'ın sezaryenle ilgili açıklamalarına "Sezaryenle ilgili söylenenler esas olarak yanlış değil. Bu yöntemin bir para tuzağı haline geldiği bütün dünyanın konusu... Ayrıca sezaryen olunduğunda annenin yine sezaryene mahkûm olduğu ve genellikle ikiden fazla çocuk doğuramadığı da bir gerçek." sözleri ile dstek veren Etyen Mahçupyan sezaryen konusunda diikkat çeken bir soruyu köşesine taşıdı:

"Acaba son yıllarda sezaryenin Kürt annelere uygulanma oranında bir yükselme oldu mu?Acaba bu uygulamanın bir devlet kararı olduğu söylenebilir mi? Eğer böyle bir eğilim söz konusu olduysa dindarlar bunu nasıl yorumlamalı?"

Kürtaj tartışmalaına "Kürtaj meselesi ise daha da hazin... Eğitim meselesinde çocuğun devlete değil aileye ait olduğunu söyleyerek doğru tavır alan hükümet, şimdi çocuğun herhalde 'dindar aileye' ait olduğunu öne sürmek zorunda. Her şeyden önce kürtajı yasaklamanın insanları yeniden ilkel yollara sürükleyeceği ve ehliyetsiz kişilere para kazanma yolu açacağı açık."sözleri katılan yazar "Tecavüze uğrayan, kendi rızası dışında hamile kalan kadınların ise köle statüsüne indirgeneceklerini öngörmek zor değil. Hiçbir kadının tercih imkânına sahip olduğunda kürtaj olmayacağı besbelliyken, bu yasaklamanın anlamı ne?" diye sordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Etyen Mahçupyan Ak Parti Uludere Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title