Haberler

52 Yaşındaki Şoför Kendi Traktörünü Yaptı

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllardır bir traktör yapma hayali kuran vatandaş, atölyeye dönüştürdüğü ahırda 4 yıllık çalışma sonucu kendi traktörünü yaptı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllardır bir traktör yapma hayali kuran vatandaş, atölyeye dönüştürdüğü ahırda 4 yıllık bir çabanın ardından hayalini gerçekleştirdi. 52 yaşındaki 10 çocuk babası şoför, kendi traktörünü yaparak bir ilke imza attı.

AHIRI ATÖLYEYE ÇEVİRDİ

Silopi'ye bağlı Bostancı köyünde ikamet eden ve asıl mesleği şoförlük olan Mehmet Reşit Dora adlı vatandaş, yıllardır kurduğu traktör yapma hayalini gerçekleştirdi. Ahırı atölyeye dönüştürerek, hurdacıdan aldığı parçaları burada birleştiren Dora, 4 yıllık çabanın sonunda traktör yaptı. 10 çocuk babası 52 yaşındaki Dora, 90'lı yıllardan beridir traktör yapmanın hayalini kurduğunu belirterek, "Mesleğim şoförlüktür. Şoförlükten kaynakçılık atölyesi açtım. Bu işlere merakım olduğu için bir gün hurdacıya gittim. Bir aracı parçalıyorlardı. Ne yapacaklarını sordum. Hurdaya atacaklarını söylediler. Onlarla anlaşarak bunu kendilerinden aldım. Evdeki atölyeye getirerek bahçe traktörüne çevirme niyetindeydim.

OTOMATİK VİTESLİ TRAKTÖR

4 aylık bir uğraş sonunda bu hale getirdim. Teknik özellikleri otomatik vitestir. Direksiyon sistemi ve hidrolik pistonu hurda kamyonların parçalarıdır. Kendi imkanlarım ile kesip monte ettim. Traktörü bahçe işleri için kullanacağım. Bundan sonra daha büyük ve güçlü bir traktör yapmayı düşünüyorum. Silopi'deki dükkanımı kapatıp, malzemelerimi eve taşıdım. Buradaki ahırı atölyeye çevirdim." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Reşit Şırnak Silopi Otomobil Yerel Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (39)

Diyarbakırlı:

Ohbe ne güzel haber, slopinin ekmeğini yemişimdir Şeker gibi insanlar, Terör olaylARINI DUYUNCA KAHROLUYORUM, ALLAH DOGRULARA YARDIM ETSİN, üçgünlük dünyada kavga niye

44
1
yanıtYanıtla
Ali kayiMobil-IOS:

Aferin Kürt kardeşim. Terörle işi olmayıp kendi işini bilen müslüman kardeşlerimi Allah muvaffak etsin

40
3
yanıtYanıtla
türk:

kürtler çok zeki

13
17
yanıtYanıtla
HAMİDO:

SENDE ÇOK ZEKİSİN BALIKLAMA ATLAMANDAN BELLİ SAZAN

yanıt3
yanıt3
heyMobil-ANDROID:

Hani yaptığı traktör? En azından bir fotoğraf olsaydı iyi olurdu.

25
1
yanıtYanıtla
Şırnak lıMobil-ANDROID:

başarılarının devamını diliyorum

20
2
yanıtYanıtla
yorum yapana Mobil-ANDROID:

adam bi resmini koyar icadin böyle haber mi olur silecem bu haber uygulamasini

15
0
yanıtYanıtla
picassoMobil-ANDROID:

kürtler çalışkan insanlar yeterki müsade edilsin fırsat tanınsın

6
9
yanıtYanıtla
mardinliMobil-ANDROID:

helal be bra

9
5
yanıtYanıtla
evini damınıda yakarlar aman ha dikkat:

bizim devlet basacak cezayı sen kimden izin aldında araç araba traktör yaptın diyecek. . meczup diyecek vergi isteyecek sonrada ingiltereye talimat verecek yine yaptırmadık diyecek. . ingilizde efferim size icat yasak devam ediyo diyecektir

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title