Haberler

Yaylacık, Buzdağının Görünen Kısmı

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Yaylacık köylüleri, meralarını usulsüz bir şekilde başkasına sattığı gerekçesiyle muhtarları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa'nın bazı köylerinde 2012 yılından bu yana hayvancılığın kalmadığı gerekçesiyle meralar, ağaçlandırma maksadıyla 49 yıllığına kiraya verilmeye başlandı.

Piyasa değeri oldukça fazla olan bu arazilerin tahsisinin usulsüz yapıldığı uzun bir süredir gelen iddialar arasındaydı. Bu iddiaların en fazla gündeme geldiği köy ise Karaköprü ilçesine bağlı Yaylacık'tı. Nihayet Yaylacık sakinleri dün Şanlıurfa Adliye Sarayına gelerek meralarının tahsisi konusunda suç duyurusunda bulundular.

KÖYDE GERGİNLİK ÇIKTI

Yaylacık sakinlerinden ve birbirinin yakını olan Mustafa, Abdulhakim, Kerim, Adil, Bahri, İhsan, Mahmut, Suphi, İbrahim, Hekim, Bahri, Mehmet, Reşit ve Abdulkadir Avcı ile Mahmut Çoban, dün Şanlıurfa Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları başvuru ile muhtarları Halil Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İddiaya göre, muhtar Avcı, arazinin tahsis edildiği şahıs ile işbirliği yaparak, köylülerden habersiz bir şekilde 180 dönüm meranın 49 yıllığına kiralanmasını sağladı. Bir kısmı orman olan ve "ağaçlandırma" adı altında kiralanan araziye bugünlerde fıstık fideleri dikilmeye başlandı. Geçtiğimiz Pazar günü arazinin çevresine tel örgü çekilerek fıstık fidelerinin dikildiğini fark eden köylüler, duruma tepki gösterdi. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı köye gelen jandarma olay büyümeden müdahale etti. Bir türlü sakinleşmeyen köylüler bir yandan adliyeye başvururken bir yandan tekrar köylerinde eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

'SAHTE BELGE DÜZENLENDİ' İDDİASI

Yaylacık sakinler, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunda, "Ben halen Karaköprü ilçesi yaylacık köy/mahallesinde ikamet etmekteyim, köy muhtarı olan Halil Avcı köye ait olan merayı köy halkının bilgisi ve rızası dışında meranın vasfı sahte evraklarla değiştirilerek ağaçlandırma sahası yapılmış, söz konusu yerde herhangi bir ağaçlandırma yapılmayıp, 3'üncü şahıslara satmıştır. Söz konusu 3'üncü şahıslar dün öğrendiğimiz kadarıyla merayı sürmeye ve ekmeye başlamışlardır. Akziyaret İlçe Jandarma Komutanlığı bu konu ile ilgili tespit yaptı. Bu şekilde köyün ortak malı plan merayı 3'üncü kişilere satan muhtar Halil Avcı isimli şahıstan şikayetçi ve davacıyım." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Adliyesi Mahmut Çoban Mehmet Reşit Karaköprü Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title