Haberler

Yaşayan İki Efsanenin Yeniden Buluşması

Güncelleme:

Filmde, bilyoner işadamı, hayırsever Bruce Wayne karakteri, ikonik "Reverso Grande Date" saati takıyor.

Jaeger-LeCoultre Reverso ve (Kara Şovalye) The Dark Knight

Jaeger-LeCoultre, 27 Temmuz 2012'de vizyona girecek Kara Sövalye üçlemesinin en yeni filmi olan "Kara Şövalye Yükseliyor" (The Dark Knight Rises)'da -bundan önceki iki Batman filminde de olduğu gibi- varlığını sürdürüyor. Filmde, bilyoner işadamı, hayırsever Bruce Wayne karakteri (Batman), ikonik "Reverso Grande Date" saati takıyor.

İlk olarak 1931 yılında yaratılan, Jaeger-LeCoultre'nin efsane modeli Reverso, Christopher Nolan'ın yönettiği Batman serisi ile olan uzun ortaklığını, serinin son filmi olan "Kara Şövalye Yükseliyor" (The Dark Knight Rises)'da da sürdürüyor. Reverso'nun çevirilebilir kasası ve onu meydana getiren 50 farklı mekanik parçasından kaynaklanan kendine özgü yapısı hemen dikkat çekiyor.

Jaeger-LeCoultre bundan tam 17 sene önce, arka kasası Batman logosu işlenmiş "Reverso Grande Taille" modelinden, bu filme özel, Batman logosu ile üretmişti. Bugün ise, yine özelleştirilmiş bir Reverso ile Kara Şövalye efsanesini bir kez daha onurlandırdı. Batman logosu işlenmiş, çelik "Grande Reverso Ultra Thin Tribute to 1931" modelini bu filme özel üretti. Döndürülebilir Bat-Shield (Yarasa-Kalkan)'ı sayesinde kadran arka yüzüne çevrilebiliyor ve böylece saat, her türlü sert darbeye karşı dayanıklı bir hale geliyor.

Saat, önümüzdeki günlerde, Jaeger-LeCoultre'nin Cenevre, Londra, Los Angeles ve Hong Kong butiklerinde sergilenecek.

Reverso'nun kendine özgü bir tarihçesi var: 1931 yılında, polo oyuncularının saatlerine zarar gelmemesi için üretilen bu sistem, aynı zamanda arka kasasındaki işleme seçeneği ile saati kişiselleştirme imkânı da sunuyor. Jaeger-LeCoultre'ye ait olan patenti altında Reverso'nun 80 senelik tarihi süresince; yeni yüzler, boyutlar ve farklı komplikasyon özellikleri taşıyan değişik modelleri üretildi. Bugün bir Reverso takmak, saatçilik tarihi ve estetik zevkler açısından, yeni bir dünyaya giriş olarak değerlendiriliyor.

Jaeger-LeCoultre'nin eşsiz saat koleksiyonu, Damas Türkiye tarafından işletilen Nişantaşı Altın Sokak'ta bulunan Jaeger-LeCoultre Boutique'nin yanı sıra, Kanyon Alışveriş Merkezi'ndeki "Damas" butikte, Istanbul Flyinn Alışveriş Merkezi'ndeki "Sapphire" ile Ankara Armada ve Kentpark Alışveriş Merkezleri'nde konumlanan "Greenwich" butiklerinde saat severlerin beğenisine sunuluyor. Antalya bölgesinde ise Terracity Alışveriş Merkezi'nin içinde konumlanan "Damas" butik'in yanı sıra, "Argos Center", "Rom Sümer" ve Kemer çarşı içinde konumlanan "Viking" de Jaeger-LeCoultre'nin satış noktaları.

Kara Şövalyenin Yükselişi (The Dark Knight Rises) Hakkında:

Film 27 Temmuz, Cuma günü gösterime giriyor. Başrollerde Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt ve Morgan Freeman yer alıyor. Filmin hikayesi Christopher Nolan ve David S. Goyer'e, senaryosu Jonathan Nolan and Christopher Nolan'a ait. Yönetmen Christopher Nolan. Yapımcılar Emma Thomas, Christopher Nolan ve Charles Roven. Yardımcı Yapımcılar Benjamin Melniker, Michael E. Uslan, Kevin De La Noy, Thomas Tull ve Jordan Goldberg. Kara Şövalyenin Yükselişi (The Dark Knight Rises) Bob Kane tarafından yaratılan ve DC Comics bünyesinden basılan Batman karakterilerine dayanılarak yaratıldı. Warner Bros Pictures ve Legendary Pictures, bir Syncopy Yapımı olan ve Christopher Nolan tarafından yönetilen Kara Sövalyenin Yükselişi (The Dark Nighjt Rises) filmini sunar. Filmin dağıtımı tüm dünyada Warner Bros. Entertainment Company bünyesinde bulunan Warner Bros. Pictures tarafından gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Christopher Nolan Bruce Wayne Batman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title