Haberler

Yargı Paketinde Müthiş Ayrıntı

Güncelleme:

Yeni Yargı Paketinde "Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK'ca mesleğe alınmayanlara yeni sınav hakkı" getiren düzenleme sadece 1 kadın hakim adayını kapsıyormuş.

TBMM Adalet Komisyonu'nda bu akşam görüşme maratonu süren yargı paketiyle ilgili müthiş bir ayrıntı ortaya çıktı. Komisyonda kabul edilen "Hakimlik sınavını kazandıkları halde HSYK'ca mesleğe kabul edilmeyenlere yeni sınav hakkı" düzenlemesinin sadece bir kadın hakim adayını kapsadığı ortaya çıktı.

CHP VE MHP TEPKİ GÖSTERDİ

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre Komisyonda CHP'li Dilek Akagün Yılmaz ve MHP'li Faruk Bal, ataması yapılmadığı için intihar eden hakim Didem Yaylalı'yı örnek vererek, tepki gösterdiler. CHP ve MHP'li vekillerin "Bir kişi için mi kanun mu çıkarılıyor" tepkisi üzerine Bakan Bozdağ, açıklama yaptı.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Bozdağ düzenleme ile , Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi'nce sınava kazandıkları halde mesleğe kabulleri yapılmayanlara yeniden sınav hakkı getirildiğini söyledi. Bozdağ, "Sadece 1 kadın hakim adayı sınavda başarılı olduğu halde HSYK 3. Daire'ce mesleğe kabul edilmemiştir. Bu düzenleme ile bu kadın hakim adayına yeniden sınav hakkı veriliyor" dedi.

HSYK 3 ADAYI DAHA KABUL ETMEMİŞTİ

12 Ekim'den önceki HSYK yaklaşık 3 bin hakim ve savcı arasından 3'ünü mesleğe kabul etmemişti. Bunlar intihar ederek yaşamına son veren Didem Yaylalı ile Tolga Onur ve Nebi Salgınkaya'ydı. Tolga Onur, telefon ve su faturasını geç ödediği için, Nebi Salgınkaya ise polisle tartıştığı için mesleğe kabul edilmemişti. Onur ve Salgınkaya düzenleme Meclis'ten geçince yeniden HSYK'nın kapısını çalacak. Bakan Bozdağ'ın düzenlemenin tek bir kadın hakim adayını kapsadığı açıklamasının ardından bu adayın kim olduğu merak konusu oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Didem Yaylalı Bekir Bozdağ Tolga Onur Hürriyet Güncel Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

500

Yorumlar (14)

tryMobil-ANDROID:

helal akp. sen geldin düzen geldi

4
21
yanıtYanıtla
AVŞAR OĞLU:

BİR AKPOKRASİ TEŞEBBÜSÜ DAHA. . .

15
3
yanıtYanıtla
BUNLAR ÜLKE YÖNETİYOR:

hemşerim Ahmet iyimaya kusura bakma yanına geldim ülkemde adaletsilikle ülkemdeki haram ile ihale ilgili bir yolsuzluğa karşı çıktığımda karşılaştığım sorunu seni normal vatan evladı bu vatanın vekili sanıp senle paylaşmıştım aldığım cevabın türkiyede asıl gerçeğin ne olduğu ile bugün birebir örtüştüğünü görüyorum. meğer biz hala içimizde bir vatan ülke hak hukuk haram helal adamlık taşıyormuşuz. ALDIĞIM CEVAP SANA NE BOŞVER ADAMIN NE YAPTIĞI, İHALESİ YOLSUZLUĞU BU ÜLKEYİ SENMİ KURTARACAN HER İŞE KARIŞMA. bu ülke böyle yönetilemez haa yönetilirse bunuda yüzde elli oy verip iktidar yapanlar varsa siyasete patronlara hesap sorulmuyorsa o zaman ülkemizdeki sorunların devam etmesinden kimse şikayetçi olmasın. NEYSEK ÖYLE YÖNETİLİYORUZ.

14
2
yanıtYanıtla
özer öz.:

Yargıdaki, Adaletteki düzene bakın!! bir kişi için kanun çıkarılıyor. . vay be. . . fırında ekmek pişirmekten daha kolay. . !! AKP = Adaleti Kaldıran Parti.

12
1
yanıtYanıtla
Hüseyin ÇimMobil-ANDROID:

Hsyk 3. dairesi birilerine bu kıyağı yaparken sırf düşünceleri kendilerinkinden farklı olduğu için atamasını yapmadıkları ve bu nedenle hayatına kıyan DİDEM kızımızla ilgili vicdan muhasebesini umarım yapmıştır!

9
3
yanıtYanıtla
gosiMobil-ANDROID:

helak akp

1
9
yanıtYanıtla
gosiMobil-ANDROID:

helal

0
7
yanıtYanıtla
Mustafa ARSLAN BBP:

Yeni anayasanın yapılması gerekli oldu, mevcut anayasa artık hükmünü kaybetmiş, yönetmenliklerle, yeni yasalarla yamalı boğçaya dönmüş. Herkes kendine göre yorumluyor, İnsanımızın GÜVENLİĞİ, ÖZGÜRLÜĞÜ, REFAHI için yeni anayasanın yapılıp milletin beklentilerine cevap vermeli, ANAYASANIN KARŞISINDA TÜM VATANDAŞLAR EŞİT YARGILANMALI.

5
0
yanıtYanıtla
idrisMobil-ANDROID:

adamın biri ne demiş sizi kim yönetiyor söyleyin ben sizin ne olduğunuzu söyleyeyim demiş.balık bastan sona kadar kokmuş.

3
2
yanıtYanıtla
KAAN:

AKPNİNDE PARALELİNDE YARGISINA GUVEN OLMAZ KUZUYLA KURD KARIŞIR

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title