Haberler

Yanukoviç'in Önerisi: "Ukrayna'nın Doğusu İçin Referandum Yapılsın"

Ukrayna'da üç sene öncesi Batı yanlısı ihtilalde devrilen eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ses getiren yeni bir açıklamayla gündemde.

Ukrayna'da üç sene öncesi Batı yanlısı ihtilalde devrilen eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, ses getiren yeni bir açıklamayla gündemde.

Bazı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların liderlerine mektup gönderen Yanukoviç, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin statüsünün belirlenmesi için referanduma gidilmesi çağrısı yaptı.

ABD, Rusya, Fransa, Almanya, Polonya liderlerinin yanı sıra, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisine gönderdiği mektupta Yanukoviç, Ukrayna devletinin Minsk Anlaşması'nın şartlarını yerine getirmemesi halinde, Donbass bölgesinin statüsü için referandum yapılması teklifinde bulundu.

Kiev'de 2014 yılında yaşanan "Maydan" olayları sırasında "işlenen suçların ortaya çıkarılması için" Avrupa Konseyi bünyesinde özel bir komisyon kurumasını talep eden Yanukoviç, Ukrayna iktidarından, cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik "gerçek soruşturmaların" yürütülmesini istedi.

AB'nin, ihtilal sırasında Rusya'ya kaçan eski Ukrayna lideri Yanukoviç ve yakın çevresine karşı uygulanan yaptırımları uzatmaya hazırlandığı açıklanmıştı. - Kiev

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Viktor Yanukoviç Ukrayna Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title