Haberler

Yangında Ölen Anne ve Çocukları Toprağa Verildi

İstanbul Bakırköy’de evlerinde çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden anne ve çocukları memleketi Tokat’ta toprağa verildi.

İstanbul Bakırköy'de evlerinde çıkan yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden anne ve çocukları memleketi Tokat'ta toprağa verildi.

Bakırköy'de yılbaşı gecesi yaşanan faciada evlerinde çıkan yangın sırasında kapının kolu olmadığı için dışarı çıkamayan anne Leyla Cıbır (33) ile oğulları Egemen (5) ve Efe Zafer (6) dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmişti. İstanbul'dan Tokat'a getirilen cenazeler Niksar ilçesi Meydan Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuklarına uğurlandı.

Acılı baba Nuri Cıbır, yakınlarının yardımı ile ayakta durmaya çalıştı. Yakınların gözyaşlarına boğulduğu cenaze namazı sonrasında, cenaze aracına konulan anne ve çocuklarının cenazesi Melik Gazi Mezarlığı'na getirildi. Çocukların cenazesi annelerinin mezarının yanına uzunlamasına eşilen mezarda birlikte defnedildi. Cenazeler toprağa verilirken güçlükle ayakta durabilen acılı babayı Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar teselli etti. Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu ile çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrasında acılı aile taziyeleri kabul etti.

KAPININ AÇILAMAMASI

Güçlükle konuşabilen Nuri Cıbır, yangın çıktığı sırada dışarıda olduğunu ve bir şey görmediğini ifade ederek, "15 dakika içinde olmuş nasıl oldu bende bilmiyorum" dedi.

Yangında kızı ve torunlarını kaybeden Sebahattin Kalebaş, yangının nasıl çıktığı konusunda henüz bir bilgi olmadığını söyledi. İstanbul'da birçok vatandaşın hırsızlık olaylarına karşı kapısını kilitli olduğunu belirterek, "Çocuklar yaramaz olduğu için kapıyı kitli tutuyorlar. İstanbul'da kapısı kilitli oturmayan aile çok nadir bulursunuz. Hırsızdan korkusuna herkes kapsını kilitliyor" diye konuştu.

Ablasını yangında kaybeden Alaaddin Kalebaş da yaşanan olayı değerlendirerek, "Evin çevresinde bahçe olduğu için çocuklar rahatlıkla evin dışına çıkıp oynayabileceklerini düşünüyorlar ama belli saatlerde bunun sakıncalı olduğunu anlayamayacak kadar yaşları küçüktü. Bu neden çocukları güvence altına almak zorundalar. Sadece bu ablam değil çocukları olan diğer ailelerin yaptığı bir şey. Bu önlem neticesinde kapı kolunu çekiyorlardı veya içeriden kapıyı kilitliyorlardı. Kimisi kapısı üst tarafından kilitliyor. Bir kaza gerçekleşti ablam ve yeğenlerimi kaybettik" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bakırköy İstanbul Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title