Haberler

Üniversite Öğrencileri, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Andı

MÜ Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri, vefatının 77. yılında Ersoy'un kabrine çiçek bırakarak dua etti MÜ Öğretim Görevlisi Mert: "Öğrencilerimiz, Türkiye'de Safahat'ı Osmanlıca metinden okuyup bitiren ilk gruptur.

Marmara Üniversitesi (MÜ) Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 77. yılında mezarı başında andı.

Edirnekapı Mezarlığı'na gelen öğrenciler, Ersoy'un kabrine çiçek bırakarak dua etti.

Öğrenciler, Ersoy'u kabri başında anmaktan dolayı duygulandıklarını belirterek, şairin eğitim hayatlarında büyük yeri olduğunu kaydetti.

MÜ Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Talip Mert, Osmanlıca-Türkçe derslerinde Safahat'ı okuduklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerimiz, Türkiye'de Safahat'ı Osmanlıca metinden okuyup bitiren ilk gruptur. Safahat, yeni harflerle de okunabilir ama öğrencilerimizin okuduğu gibi Osmanlıca bu eseri okumanın sıcaklığı başkadır. Hepsi bunu tattılar. Bir eseri orjinalinden okumak hormonsuz gıda yemek gibidir. Şu an 30 kişilik öğrenci grubumuz bunu bitirdi. İnşallah 50'ye tamamlanacak. Öğrencilerimiz eserini okudukları şairi kabri başında da anma fırsatı buldu."

Mert, Safahat'ı okumanın bir zevk olduğunu ifade ederek, "Hayatın her bölümünü Safahat'ta bulmak mümkündür. Safahat bu milletin gözyaşı ve ümididir" dedi.

MÜ Bilgi Yönetimi Kulübü Başkanı Ceren Beyazıtlı da Mehmet Akif Ersoy'un eserlerini derslerde okuduklarını anlatarak, "Maneviyat duygumuzla da şairin kabri başına geldik. Şu an 30 kişi olarak buradayız. Safahat'ı Osmanlıca olarak okuyup bitirdik" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Türkiye Safahat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title