Haberler

Üç Şehirde PKK Saldırısı: 6 Şehit

Güncelleme:

PKK dün gece 3 ilde eş zamanlı saldırı düzenledi. Hakkari ve Bitlis'te 6 şehit var.

Hakkari Valiliği'nden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde merkeze bağlı Kırıkdağ köyünde alınan bir ihbar üzerine bölgeye giden polis özel harekat ekipleri ile terör örgütü mensupları arasında temas sağlandı.

Çıkan çatışmada, 3 özel harekat polisi şehit oldu. Bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Bu arada İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Hakkari'de 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Öte yandan, çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin kimlikleri belirlendi. Şehit polislerin Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu (Giresun) ile polis memurları Okan Koç (Kars) ve Ertuğrul Polat (Gaziantep) olduğu belirtildi.

Okan Koç'un daha önce Edirne'nin Keşan ilçesinde görev yaptığı, burada dünya evine girdiği ve Nehir İrem adlı 11 aylık bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Şehidin Hakkari'ye tayin olmayı kendisinin istediği öğrenildi.

BİTLİS'TE 3 KORUCU ŞEHİT 1 ASKER YARALI

Bitlis'in Ortakapı köyündeki askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda 3 geçici köy korucusu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Bitlis - Diyarbakır karayolu üzerindeki Ortakapı köyü yakınlarında konuşlu bulunan askeri birliğe terör örgütü mensuplarınca dün akşam saatlerinde saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

Saldırıda geçici köy korucularından Mehmetcan Yeşildağ, Mehmet Reşit Aysal ve İzzetin Bal'ın şehit olduğu, Hatay nüfusuna kayıtlı er Ali Güreşçi ile korucular Vahdettin Kırmızızambak, Ücret Kırmızızambak ve Hilmi Özgen'in yaralandığı ifade edildi.

Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların tedavi altına alındığı, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

TUNCELİ'DE POLİS NOKTASINA SALDIRI

Polislerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Ölen ve yaralanan olmayan saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Tunceli'yi terörist saldırılardan korumak için kentin hakim tepelerine kurulan ve Özel Harekat Timlerinin görev yaptığı noktalarından K-2 adı verilen bölgeye, PKK'lılar bugün saat 17.40'da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya polisler anında karşılık verince, yaklaşık 10 dakika süren bir çatışma oldu. Saldırıda polis noktasının duvarlarına mermi isabet ederken, bir iş makinesi de zarar gördü.

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından PKK'lılar yoğun ateş altında kalınca, Sütlüce ile Suvat Köyü kırsalındaki ormanlık alana kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgeye kent merkezinden çok sayıda Polis Özel Harekat Timleri sevkedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Dizdaroğlu Osman Güneş Okan Koç Hakkari Politika Güncel Haberler

title