Haberler

Türkiye'nin İlk Kültür Bakanı Halman'ın Vefatı

Halman için Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı Talat Sait Halman'ın vefatı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Emek'teki binası önünde düzenlenen törene, Halman'ın ailesi, yakınları, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Bakanlık çalışanları katıldı.

Halman'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu. Saygı duruşunun ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in mesajı okundu. Çelik, Prof. Dr. Halman'ın, entelektüel birikimi, kaleme aldığı yapıtları ve akademisyen kimliğiyle Türkiye için çok önemli bir değer olduğunu aktardı.

Bakan Çelik, Türk kültür hayatı için büyük kazanımlar sağlayan Halman'ın ardından bıraktığı eserlerle daima hafızalardaki müstesna yerini koruyacağını bildirdi.

Bakan Yardımcısı Arıcı da Halman'ın Türk edebiyatına pek çok değerli eser kazandırdığını belirterek,  Bakanlığın temelini atana ve bugünlere gelmesinde önemli katkısı bulunan Halman'ın ülkeye ve millete önemli hizmetleri bulunduğunu söyledi.

Halman'ın kızı Defne Halman ise ömrünü kültüre ve sanata adayan babasının Türk kültür varlıklarının dünyaya tanıtılması için canla başla çalıştığını dile getirdi.

Törenin ardından, Halman için dua edildi.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Halman, 5 Aralıkta ders verdiği sırada kalp krizi sonucu 83 yaşında yaşamını yitirmişti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Arıcı Ömer Çelik Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title