Haberler

Türk Halkı Yapı Marketlerini Sevdi

Güncelleme:

3M, Türkiye, Polonya ve Rusya'da 1.400'ün üzerinde son kullanıcıyı ve en büyük yapı malzeme mağazalarını kapsayan bir araştırma yaptı.

3M'den üç ülkede tüketici araştırması

Ev ve ofis için hayatı kolaylaştırıcı ürün ve çözümler sunan inovasyon devi 3M, Türkiye, Polonya, Rusya'da yapı malzemeleri alanında tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırmaya göre en fazla tercih edilen yapı malzeme ürünleri; yapıştırıcı, bant, dekoratif amaçlı kullanılan askılar ve boya malzemeleri…

3M, yapı malzeme ürünlerinde tüketicilerin satın alma alışkanlığını belirlemek amacıyla Türkiye, Polonya ve Rusya'da 1.400'ün üzerinde son kullanıcıyı ve en büyük yapı malzeme mağazalarını kapsayan bir araştırma yaptı. Yapı marketlerinden satın alınan ürünlere göre değerlendirilen araştırmanın birinci aşamasında son kullanıcı ile yüz yüze mülakatların yapıldığı kantitatif araştırma yer aldı. İkinci araştırmada ise tüketicilerin evlerinde gerçekleştirilen mülakatları kapsayan kalitatif araştırma hayata geçirildi. Araştırmanın son adımı ise mağaza müdürleri, mağaza asistanları ve kat müdürleri ile yapılan yüz yüze mülakatlar oldu. Üç aşamada gerçekleştirilen araştırma sonucunda yapı malzeme ürünlerini satın alan tüketicilerin 26-45 yaş aralığında, en az lise mezunu ve yaygın olarak internet kullanıcıları olduğu ortaya kondu.

Türkiye'de en fazla satın alınan yapı malzeme ürünleri; yapıştırıcı, bant ve dekoratif amaçlı kullanılan askılar olarak ön plana çıktı. Polonya'da ise en fazla boya rulosu, maskeleme bantları gibi boya malzemeleri satın alınırken bu grubun ardından askı, çivi gibi ürünler geliyor. Rusya'da ise ev dekorasyonunda kullanılan askılar, yapıştırıcılar, boya malzemeleri ve bahçe ürünleri satın alınıyor. Araştırmaya göre evlerde tamiratın en fazla yapıldığı yaşam alanları mutfak ve oturma odası olurken, tüketiciler; dış mekânda ise sıklıkla yeniledikleri alanları bahçe ve teras olarak belirtti. Polonyalılar, tadilat işlerini çoğunlukla tek başına yaparken Türkler ve Ruslar, tamirat işleri için sıklıkla arkadaş ve aile üyelerinden yardım alıyor.

Türkiye'de araştırmaya katılanların yarısında düşük fiyat, ürün paketlerinin anlaşılır olması ve promosyonların ürün tercihinde etkili olduğu görülüyor. Raf elemanlarının yönlendirmesi ve bilgilendirmesi de satın alma kararında etkili bir diğer faktör. Yüksek fiyatın ve ürünlerin istenen ebat ve türde olmamasının ise satın almayı engelleyen en büyük etken.

Hırdavat ve yapı malzemelerinin en fazla satın alındığı yapı marketlerinin seçiminde ise Polonyalılar için lokasyon, Türkler içinse mağazaların sahip olduğu ürün çeşitliliği ve düşük fiyatlar etkili oluyor. Türkiye'de tüketicilerin yarısı geleneksel pazarları tercih ederken diğer kesim alışverişini yapı marketlerinde gerçekleştiriyor. Araştırmaya katılan her beş tüketiciden birinin ise bugüne dek hiçbir yapı malzeme ürünü satın almadığı ortaya kondu.

Yapı malzeme; Rusya'da TV, internet ve yazılı basın mecralarında en fazla reklamı yapılan ürün gruplarından biri olurken Türkiye ve Polonya'daki tanıtım faaliyetleri; TV reklamları, mağaza katalogları ve broşürlerle sınırlı. Müşteri sadakat programlarında Rusya birinci sırada geliyor. Araştırmanın gerçekleştirildiği Rusya'daki büyük yapı marketlerinde müşterilerin %70'ine varan kısmı mağaza kartına sahip. Yapı malzeme ürünlerini satın alan tüketicilerin kadın-erkek dağılımı ise şöyle: Türkiye ve Polonya'da % 75'in üzerinde bir oranda alışveriş erkekler tarafından yapılıyorken Rusya'da bu oran yarı yarıya...

Kaynak: Bültenler / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Polonya 3m Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title