Haberler

Türk-Fransız Ekonomik Forumu'na Doğru

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, forumda Fransız Hükümeti tarafından da hibe fonu ve proje çalışmaları ile desteklenen Ekolojik Kent Projesi'ni anlatacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Türkiye'de gerçekleştirilecek Türk-Fransız Ekonomik Forumu'nda Fransız hükumeti tarafından da hibe fonu ve proje çalışmalarıyla desteklenen Ekolojik Kent Projesi'ni anlatacak.

Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 27-28 Ocak arasında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından İstanbul'da düzenlenecek Türk-Fransız Ekonomik Forumu'na da katılacak.

Ekonomik ilişkiler, kentsel yapılar ve sağlık konularında yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirilecek forumda, yerel yönetim olarak Türkiye'de ilk kez İklim Eylem Planı hazırlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Hollande'nin davetlisi olarak toplantıya katılacak Güzelbey, Fransız hükumeti tarafından da hibe fonu ve proje çalışmaları ile desteklenen Ekolojik Kent Projesi'ni anlatacak.

Güzelbey, Gaziantep'in gerçekleştirdiği vizyon projelerle adından uluslararası arenada da başarı ile bahsettiren bir kent haline geldiğini belirtti.

Dünyanın en önemli çevre konferanslarında biri olan Rio+20 Zirvesi'nin 2012'de Brezilya'da yapıldığını anımsatan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Türkiye'den yerel yönetici olarak davet edildiğim zirvede, Ekolojik Kent Projemizi binlerce katılımcıyla paylaştım. Dünya'da artık kentlerin yarıştığı konjonktürde bu yarışta başarıyla yer alan Gaziantep'in projelerini yerinde görmek üzere birçok devlet adamını ve misyon şefini kentimizde ağırladık. Gaziantep'in uluslararası platformda da görünürlülüğünün artması için birçok girişimde bulunduk ve bunda da çok başarılı olduk. Şimdi de Fransız hükumeti tarafından da finanse edilen projemizin yanı sıra şehircilik, çevre koruma, dönüşüm ve çalışmalarımız hakkında da Hollande ile paylaşımlarımız olacak. Bu gelişmeler kentimiz için bir prestijdir." - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Asım Güzelbey Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title