Haberler

Turizm Fuarının Gözdesi Niksar

Turizm fuarı olan Travel Turkey-İzmir Fuarı'nın gözdesi, Tokat'ın Niksar ilçesinin standı oldu.

Turizm fuarı olan Travel Turkey- İzmir Fuarı'nın gözdesi, Tokat'ın Niksar ilçesinin standı oldu. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Niksar Şubesi'ne bağlı gençlerle birlikte halk oyunları oynadı, tüm İzmirlileri Niksar'a davet etti.

Travel Turkey-İzmir Fuarı'nda pek çok il ve ilçeden stantlar açılarak yöre kültürleri tanıtılırken, fuarın gözdesi ise Tokat'ın Niksar ilçesi oldu. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, stantta İzmirlileri ağırladı ve herkesi Niksar'a davet etti. Niksar'ın yöresel ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, ZİÇEV Niksar Şubesi'ne bağlı gençlerle birlikte halk oyunları gösterisi yaptı. Vatandaşların keyifle izlediği halk oyununun ardından Niksar'ı tanıtan Yadigar, "Niksar, tarihi bir başkent, turizmin parlayan yıldızı, Türkiye'nin ikinci büyük kalesinin bulunduğu, ilk Türkiye'nin ilk Türk üniversitesinin bulunduğu, çok sayıda tarihi cami, köprü, çeşme ve türbenin bulunduğu bir kenttir. Bunun yanı sıra Osmanlı, Selçuk ve Roma döneminde çok sayıda tarihi eseri olan, doğal güzellikleri ile gizli kalmış bir cennettir" dedi.

"NİKSAR'I GÖRMEYEN KALMASIN"

Niksar'ın hala güzelliklerini koruduğunu söyleyen Yadigar, sözlerine şöyle devam etti: "Niksar'ın gizli bir hazine olarak kalması bizim en büyük avantajlarımızdan birisidir. Biz bu fuarlarda Niksar'ın doğal ve tarihi güzellikleri ile kültürel zenginliklerini tanıtarak dünya kültür turizmi çevrelerinin dikkatini çekmeyi amaçlıyoruz ve dünya kültür turizmi pastasından hakkımızı almayı hedefliyoruz. Niksar'a davet ediyorum. Haydi Niksar'a, Niksar'ı görmeyen kalmasın."

Fuara zihinsel engelli gençlerle gelen ZİÇEV Niksar Şubesi Başkan Yardımcısı Makbule Ölçen ise, "Turizm fuarına Niksar'ımızı ve folklorumuzu tanıtmak ve turizme katkı vermek için geldik. İlgiden çok memnunuz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muammer Duran Niksar Tokat İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title