Haberler

Tunceli'de Büyük Çatışma!

Güncelleme:

Eylem hazırlığındaki 30'ar kişilik 2 ayrı PKK grubuna düzenlenen operasyonda büyük çatışma yaşanıyor.

Tunceli'de eylem hazırlığında olan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmalar sürerken PKK'lıların bulunduğu alanlar, Kobra helikopterler tarafından bombalandı.

30'AR KİŞİLİK İKİ TERÖRİST GRUBU TESPİT EDİLDİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dün Çambulak Jandarma Karakolu'na ekmek taşıyan aracı ateşe verip yaktıktan sonra sürücü Deniz Beyazgül'ü kaçıran PKK'lılara yönelik operasyon, bugün genişletildi. İnsansız Hava Aracı ve teknik takipte Aşağıtorunoba, Çambulak, Gözen ve Sarıtaş köyleri arasında, sayıları yaklaşık 30 olan ve hareket halinde, 2 ayrı PKK'lı grup tespit edildi. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunabileceği alanları bombaladı.

Güvenlik güçleri, sarp ve derin vadilerin bulunduğu ormanlık alan içinde gizlenen bir grup PKK'lı ile bu akşam saatlerinde çatışma yaşandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Ölen ve yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.

ŞİFRELİ TELSİZ KONUŞMALARI TESPİT EDİLDİ

Güvenlik birimleri, teknik takip ve istihbaratta PKK'lıların, Tunceli merkez, Ovacık, Hozat, Pülümür ilçeleri kırsalında eylem yapmak için telsizle şifreli konuşmalar yaptığını tespit etti.

PKK'lıların eş zamanlı saldırılar düzenleyeceği bilgisi üzerine Tunceli 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Tunceli Jandarma Böle Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlar; Pülümür Vadisi, Munzur Vadisi, Hozat'ın dağlık alanları ile Hozat-Ovacık arasındaki Karaoğlan mevkii, merkez Geyiksuyu köyü kırsalında yoğunlaştırılıyor.

TERÖRİSTLER VAN'DA ŞANTİYEYE SALDIRDI

Öte yandan Van'ın Çaldıran ilçesinde özel bir firmaya ait şantiyeye saldıran teröristler, bazı iş makinelerini ateşe vererek 2 kişiyi kaçırdı.

Bir grup terör örgütü mensubu, akşam saatlerinde ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Demirci köyü yakınlarında bulunan ve Çaldıran-Doğubayazıt karayolu Tendürek Geçidi'nde yol inşa eden özel bir firmaya ait şantiyeye saldırdı.

Yol yapımında kullanılan bazı iş makineleri ile işçilerin kaldığı evi ateşe veren teröristler, şantiyedeki 2 kişiyi de kaçırdı.

Çevredekilerin olayı güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çambulak Tunceli Ovacık Hozat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title