Haberler

TSK: Necdet Özel ABD'ye Gitmedi, Yardımcısı Gidecek

Güncelleme:

TSK, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ABD'li mevkidaşı Martin E. Dempsey'in yaptığı toplantı davetine katılamamasına yanlış anlamlar yüklendiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in toplantı davetine katılamaması ile ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

"YANLIŞ ANLAMALAR YÜKLENDİ"

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Konu ile ilgili yapılan yorumlar gerçek dışı olup, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, meslektaş ve mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde durumu izah etmiş ve gerekli mutabakat sağlanarak toplantıya Genelkurmay Harekat Başkanının katılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca bugüne kadar bölgemizdeki gelişmelerle ilgili olarak değişik ülkelerde yapılan aynı kapsamdaki toplantılara Genelkurmay Harekat Başkanı iştirak etmiştir" denildi.

20 GENELKURMAY BAŞKANI KATILIYOR

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin önümüzdeki hafta IŞİD'e karşı kurulan küresel koalisyonu konuşmak üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i Washington'a davet ettiği ancak Özel'in davete katılmayacağını şeklinde haberler, geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Haberlere göre, Dempsey'nin Özel ile birlikte yaklaşık 20 ülkenin genelkurmay başkanıyla yapacağı toplantının iki gün sürmesi bekleniyordu.

Hürriyet gazetesine bilgi veren bir Pentagon yetkilisi, Dempsey'nin davetinin Özel'e iletildiğini Özel'in yoğun programını gerekçe göstererek Washington'a gelemeyeceğini Amerikalı yetkililere bildirdiğini, kendisinin yerine de Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk'ü görevlendirdiğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Martin Dempsey Necdet Özel Washington Tsk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

SERO:

SENİN ORG. LİN AKP ÜYESİ BİR ZAVALLIDIR.

10
14
yanıtYanıtla
saygı:

sizin orgeneraliniz bizim harekat baskanına denktir ;) akıllı ol abd

16
6
yanıtYanıtla
mortal:

ne kadar pkklı varsa hepsını besıkden mezara :)))) . . . . . . . . . . . . .

13
3
yanıtYanıtla
GUMUS KURSUN:

ŞUNA BİZİ TAKMADI DESENE :) :)

5
6
yanıtYanıtla
KURT1:

EMIR ALMAKTAN CEKINMIS BENDE OLSAM GITMEM NE BOYLE ZART ZURT AMERIKA ONLAR AYAGIMIZA GELSIN

2
1
yanıtYanıtla
adem:

Amerika kendisi ucakla vururken , Türk ordusunu neden Kara harekatinda istiyor , ordumuzun dost atesi ile yukardan vurulmasi daha kolay degilmi

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title