Haberler

Trabzonlular Hemşehri Gecesi'yle Sakarya'da Karadeniz Havası Yaşattı

Güncelleme:

Sakarya Trabzonlular Kent Meydanı'nda "Trabzon Hemşehri Gecesi" düzenledi

Sakarya'da kurulduğundan bu güne kadar gerçekleştirdiği etkinliklerle dikkat çeken Sakarya Trabzonlular Derneği; Adapazarı Kent Meydanı'nda düzenlediği "Hemşehri Gecesi"nde vatandaşlar Oflu Kadir ile doyasıya horon keyfi yaşadı.

YOĞUN KATILIM

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Kent Meydanı'nda stand açarak, Trabzon Kültürü'nü yaşatan Sakarya Trabzonlular Derneği; hafta sonu düzenlediği "Hemşehri Gecesi"nde Sakarya dışında yurt dışı ve yurt içinden gelen Trabzonlulara unutamayacakları bir gece yaşattı. Şenliğin yapıldığı Kent Meydanı'na akın eden binlerce Karadeniz'li unutulmaya yüz tutan Ramazan akşamlarını yeniden yaşayarak, "Trabzon Hemşehri Gecesi"nde eğlenceli dakikalar geçirdi. Gecede sahneye çıkan Oflu Kadir; Kemençe'de Ahmet Atmaca ve Klavyede Ender Vardar eşliğinde söylediği Karadeniz türküleri ve hareketli şarkılarıyla, muhteşem bir gece yaşattı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Trabzonlular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen "Hemşehri Gecesi"ne Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Genel ve belediye meclis üyeleri, dernek yöneticileri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gümrükçüoğlu: "Horon, kardeşliğimizin simgesi"

Geceye ev sahipliği yapan Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sakarya Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu bir konuşma yaparak derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalardan slayt eşliğinde, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirdikleri kurslarda halk oyunları, aerobik, plates, kemençe, Türk Sanat Müziği, modelistlik, stilistlik, takı, titanyum çiçek ve iğne oyası eğitimlerinden de bahsederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Gümrükçüoğlu; "Horonumuz, diğer halk oyunlarımız gibi kardeşliğimizin simgesi. Burada hep birlikte karedeniz ezgilerini tüm vatandaşlarımızla paylaşacağız. Yöneticiler olarak üzerimize düşen görevleri ve kültürümüzün her yerde yaşatılmasına katkıda bulunacağız. Birlik beraberliğimizi bir kez daha gösterdik. Bu birliğimiz ben inanıyorum ki ilelebet sürecektir" dedi.

Demircioğlu: "Çalışmaktan yorulmuyoruz"

Sakaryalıların Ramazan ayını kutlayıp, bundan sonra da önemli etkinliklere dernek olarak imza atılacağını ifade eden Başkan Demircioğlu; "Öncelikle bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, geldikleri ve bizlere güzel bir gece yaşattıkları için Sakarya Trabzonlular Derneği olarak teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Karadeniz Adapazarı Trabzon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title