Haberler

TOBB'dan Büyük Hizmet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Mehmet Akif Ersoy'un bugüne kadar yayınlanmamış şiirlerini külliyat haline getirdiği yeni Safahat'ı bir törenle tanıttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Mehmet Akif Ersoy'un bugüne kadar yayınlanmamış şiirlerini külliyat haline getirdiği yeni Safahat'ı bir törenle tanıttı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mehmet Akif Ersoy'un okullarda zorunlu ders olarak okutulmasından yana olduğunu söyledi.

TOBB, Mehmet Akif Ersoy'un bugüne kadar hiç yayınlanmamış anı ve şiirlerinin yer aldığı yeni Safahat'ı tanıttı. TOBB'un merkez binasında gerçekleştirilen törenle "Safahat Mehmet Akif Ersoy Şiir Külliyatı" şeklinde kitap tanıtılırken, törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Bakan ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, YÖK Başkanı Ali Demir, TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Nabi Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir kısa filmle program başlarken, programın ardından ise TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasına salondakilere "Akif Dostları" diye hitap ederek başlayan Hisarcıklıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte İstanbul'da dünyanın en büyük organizasyonunu yapacaklarını belirtti.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy ve Safahat isimli eserinden bahseden Hisarcıklıoğlu, "Bir toplumun gelişebilmesi, millet olabilmesi için sadece ekonomik kalkınmayla olmaz. Milli kültürü de korumak gerekir" diye konuştu.

Milli kültürü yeni nesillere aktarabilmek için çalışmalar yaptıklarına vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, genç nesiller için 45 tesisin yapımını gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Mehmet Akif Esroy'un Safahat isimli eserine daha önce yayınlanmamış şiirlerini de eklediklerini ve bunu hem orjinal diliyle hem de gençler için günümüz Türkçesiyle yayınladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Yeni nesiller için yeni bir eser kazandırmak istedik" dedi.

"Akif'in verdiği mesajlar adeta ruhumuza işledi" diyen Hisarcıklıoğlu, genç neslin Akif'ten öğreneceği çok şey olduğunu belirterek, kitabın hazırlıklarına 2010 yılında başladıklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu kitapla ilgili olarak, "Mehmet Akif Ersoy'un gençliğinden ölümüne kadar yazdığı şiirler bu külliyatta toplandı. Daha önce okumadığınız şiirler de var" diyerek, eserin birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

"AKİF OKULLARIMIZDA ZORUNLU DERS OLARAK ANLATILMALI"

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak toprağın altındaki ve üstündeki bütün değerlere sahip çıktıklarını söyledi. Mehmet Akif Ersoy'un da sahip çıkılmaya çalışılan bir değer olduğunu belirten Bakan Günay, Mehmet Akif Ersoy'u, Yunus Emre'nin bir devamı olarak gördüğünü söyleyerek, "Akif, bana Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi, bizi biz yapan değerlerin en büyük mimarlarından birisi olarak geliyor" diye konuştu.

Gençlerin Mehmet Akif Ersoy'u sadece İstiklal Marşı'yla tanıdığına dikkat çeken Bakan Günay, "Akif ile ilgili her törende söylüyorum; biz okullarımızda, kitaplarımızda hatta belki üniversitelerimizde Akif'e daha fazla yer vermeliyiz. Sadece şair değil, insan yönüyle, bu ahlaki vasıflarıyla bir ders olarak… Belki seçimli bir ders değil; son zamanların moda müfredat anlayışıyla belki zorunlu ders olarak anlatmalı, belki içten gelecek bir zorunlu ders olarak gençlerimize yeni nesile anlatmalı, tanıtmalıyız" şeklinde konuştu.

Bakan Günay'ın konuşmasının ardından ise Hisarcıklıoğlu kendisine hediyeler takdim etti. Bakan Günay ise, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na bakanlık olarak daha önce hazırladıkların Mehmet Akif Ersoy isimli eseri hediye etti. Ayrıca programa katılan bütün konuklara TOBB tarafından hazırlanan yeni 'Safahat' isimli eser dağıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Ertuğrul Günay Safahat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title