Haberler

Tika'dan Sırbistan'da İlkokula Tadilat ve Eğitim Malzemesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bulunan Kral Birinci Petar İlköğretim Okuluna tadilat ve eğitim malzemesi desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan Kral Birinci Petar İlköğretim Okuluna tadilat ve eğitim malzemesi desteğinde bulunuldu.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad merkezinde bulunan okulda düzenlenen törene, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA Belgrad Program Koordinatörü Mehmet Bayrak, Okul Müdürü Mladen Stevanovic, Stari Grad Belediyesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç, törende yaptığı konuşmada, Sırbistan ve Türkiye arasındaki köklü dostluğun devam ettirilmesini sağlayan bu tarz projelerin varlığından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Geleceğimizi temsil eden çocuklara yansıyan ilişkiler son derece büyük bir dostluğu temsil etmektedir" dedi.

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik de, TİKA'nın Sırbistan'daki 58. eğitim projesini tamamlamış olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Sırbistan'ın geleceği olan genç öğrencilerin eğitim şartlarının geliştirilmesine yönelik projelere büyük önem verdiklerini ve bu alandaki çalışmaların devam edeceğini belirtti. Çevik, ayrıca önümüzdeki dönemde başkentteki kadın sığınma evini yenileyeceklerinin de müjdesini verdi.

Okul Müdürü Stevanovic ise TİKA sayesinde okuldaki eğitim şartlarının iyileştirildiğini, ayrıca uzun süredir kullanılamayan çatı katının onarılması ile öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere modern bir bilgisayar laboratuvarı ile yeni bir sınıf oluşturulduğunu belirterek, verilen destekten dolayı Türkiye Cumhuriyeti'ne ve TİKA'ya teşekkürlerini sundu.

Kuruluşu 1906 yılına dayanan ve 1923 yılında Sırbistan'daki ilk basketbol maçına ev sahipliği yapmış olan Kral Birinci Petar İlköğretim Okulunun bahçesinde bulunan basketbol potaları da okulun tarihine yakışır bir şekilde TİKA tarafından yenilendi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Çevik Belgrad Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title