Haberler

Tika'dan Makedonya Sivil Havacılık Ajansına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya Sivil Havacılık Ajansına teknik donanım desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya Sivil Havacılık Ajansına teknik donanım desteğinde bulunuldu.

Proje kapsamında, kurumun güvenlik koşulları ve teknik altyapısının güçlendirilmesi amacıyla 30 adet masaüstü bilgisayar ve sivil havacılık alanına ilişkin gerekli yazılım modülünden oluşan donanım desteği sağlandı.

Düzenlenen törene katılan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, 12 yıldır Makedonya'da farklı alanlarda projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, Türkiye ve TİKA olarak olarak Makedonya'nın kalkınma çabalarına her sektörde destek olduklarını söyledi.

Bu kez de sivil havacılık alanında, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un eşi Maya İvanova'nın himayesinde bu projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Çevik, projenin Makedonya sivil havacılık sektörüne hayırlı olması temennisinde bulundu.

Makedonya Sivil Havacılık Ajansı Müdürü Goran Jandreoski de başında bulunduğu kurumun güvenli bir şekilde çalışmalarını devam ettirebilmesi açısında TİKA'nın teknik donanım desteğinin önemli olduğuna işaret etti.

TİKA ile yaptıkları iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Jandreoski, gelecekte de bu iş birliğinin artarak sürmesini temenni etti.

TİKA tarafından Makedonya Sivil Havacılık Ajansına 2015 yılında da 18 adet bilgisayar, 1 adet özel yazılım ve 15 adet tablet desteğinde bulunulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çevik Makedonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title