Haberler

Tika'dan Makedonya'daki Engellilere Yardım

ÜSKÜP/ Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya'nın başkenti Üsküp'te engelli vatandaşlara akülü araç dağıttı.

ÜSKÜP/ Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Makedonya'nın başkenti Üsküp'te engelli vatandaşlara akülü araç dağıttı.

Başkent Üsküp'teki bir spor salonunda gerçekleşen teslim törenine, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki, Çayır Belediye Başkan Vekili Süleyman Baki, Shpresa Engelliler Derneği başkanı Sefer Hiseni, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevik, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, TİKA'nın sosyal projelerine ilaveten sağlık ve sosyal dayanışma projelerini bölgede ve Makedonya'da uyguladıklarını söyledi.

Hazırladıkları ve uyguladıkları projelerin odağında insan ve insana hizmet olduğunu anlatan Çevik, yapılan hizmetler içinde din, dil, ırk, engelli veya engelsiz şeklinde bir ayrım söz konusu olmadığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda birer "Çağdaş Alperen" gibi hareket ettiklerini belirten Çevik, şu ifadeleri kullandı:

"Biz uyguladığımız her projede farklı anlam ve önem ifade eden projelerin hayata geçmesine katkı sağlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için burada dağıttığımız akülü araçların aslında bir hediye değil, var olan mücadele ruhlarına katkı sağlamak, onların hayatta göstermiş olduğu mücadelelerine onlarla beraber Türkiye'nin kalkınma kuruluşu olarak el ele gönül gönüle olduğumuzu ifade etmek için bu projeyi uyguladık. Projemiz engelli vatandaşlar için sadece bu değil. Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkelerinde yaşayan engelli kardeşlerimize farklı projeler uygulayarak onlarla beraber olmaya gayret sarf ediyoruz."

Çayır Belediye Başkan Vekili Baki, engelli vatandaşların ihtiyacı olan tekerlekli sandalye dağıtımının belediye sınırları içerisinde bu sahada yapılan en güzel çalışmalardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

Shpresa Engelliler Derneği başkanı Hiseni de yapılan bu iş birliğinden dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Proje kapsamında 10 engelli vatandaşa akülü araç dağıtımı gerçekleştirildi.

Makedonya'da meyveciliğin geliştirilmesi projesine destek

Öte yandan ülkenin orta kesimlerinde bulunan Negotin şehrinin Timyanik köyünde "Makedonya'da Meyveciliğin Geliştirilmesi" projesi kapsamında fidan teslim töreni gerçekleştirildi.

Burada köylüler ile buluşan Çevik proje hakkında bilgilendirmede bulundu.

TİKA'nın Makedonya'da yapmış olduğu çalışmalar içinde tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları projeler ve faaliyetlerin daha farklı bir anlam taşıdığını ifade eden Çevik, "Kırsal alanda yaşayan ailelerin, soydaşların ve burada yaşayan diğer toplumların yaşam standardını yükseltmek, geçimini tarımdan sağlayan aileler ve kaliteli üretim sağlamak için tarımsal kalkınma programı başlattık." diye konuştu.

Çevik, meyveciliğin geliştirilmesi programını 2014 yılında başlattıklarını hatırlatarak, yaklaşık 60 aileye fidan dağıtımını ve çeşitli eğitimlerle katkı sağlayarak kaliteli bir meyveciliğin geliştirilmesi ve bu ailelerinin gelir seviyesinin yükseltilmesine destek olduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çevik Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title