Haberler

TİKA, Bosnalı Sırp Çocuklara Sahip Çıktı

Güncelleme:

TİKA, Bosna'nın en büyük kenti Banya Luka'da engelli çocukların da eğitim gördüğü okul öncesi eğitim merkezine çamaşırhane ekipmanı bağışladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük kenti Banya Luka'da engelli çocukların da eğitim gördüğü okul öncesi eğitim merkezine çamaşırhane ekipmanı bağışladı.

Banya Luka'daki Okul Öncesi Eğitim Merkezi'ne alınan çamaşır yıkama, kurutma gibi ekipmanın teslime nedeniyle düzenlenen törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, Banya Luka Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Yasna Brkiç ve okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Dr. Mahmut Çevik, törende yaptığı konuşmada, çocukların bulunduğu ortamların hijyenik olmasının önemini vurguladı.

Çocukların sıkça zaman geçirdikleri bölgelerin hijyenik olmasının önemini vurgulayan Çevik, "Bu bağışla çocuklara temiz bir ortamda büyümelerine yardım etmek istedik. Banya Luka'da anaokuluna giden 2 bin 500 çocuk bu bağıştan faydalanacak. Çocuklara yatırım yaparak ülkenin geleceğine yatırım yapıyoruz" diye konuştu.

TİKA'nın eğitim ve sağlık projelerine büyük önem verdiğini belirten Çevik, TİKA'nın geçtiğimiz günlerde de Saraybosna Üniversitesi Klinik Merkezi'ne ürodinami cihazı bağışladığını hatırlattı.

Çevik, TİKA'nın Bosna Hersek'e tarımsal destek verdiğini de anımsatarak, "Banya Luka'da gerçekleştirdiğimiz proje, Türkiye ve Bosna arasındaki bir işbirliği köprüsüdür. TİKA, iki ülke arasında manevi köprüler inşa ediyor. Banya Luka'da gerçekleştirdiğimiz projenin yanı sıra, başka köprüler de inşa edeceğimizi umuyoruz" şeklinde konuştu.

Banya Luka Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Brkiç ise TİKA temsilcilerine yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Gerçekleştirilen projeden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Brkiç, söz konusu projenin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirme ve gelecekteki işbirliği konusunda da büyük önem taşıdığını söyledi.

TİKA ile gelecekte de işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan Brkiç, "Bu bağış ile merkezimizin büyük bir sorunu çözülmüş oldu. Bundan sonra, merkezimize daha fazla çocuk yazdırmak için çalışacağız. TİKA ve Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Okul Öncesi Eğitim Merkezi Müdürü Nataşa Raduloviç ise TİKA'nın bu tür projeler yaptığını öğrenci velilerinden öğrendiklerini ve bunun üzerine TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Zülküf Oruç'la irtibata geçtiklerini söyledi. Koordinatör Oruç'un hemen okulu ziyarete gelerek en önemli ihtiyaçlarını tespit edip, projeyi kısa sürede hayata geçirdiğini ifade eden Raduloviç, şunları kaydetti:

"Artık okulumuzdaki öğrencilerimiz daha hijyenik bir ortamda eğitimlerine devam edecek. TİKA'ya ve Türkiye'ye bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Bu proje, bölgedeki halkın Türkiye'ye karşı önyargılarını da yıkmayı başarmıştır. Çünkü ben TİKA'dan yardım isteyeceğimi söylediğimde çevremdekiler bu projenin hayata geçeceğine inanmamıştı. Şimdi bu projeyi hayata geçirdik ve bundan da büyük mutluluk duyuyorum."

Törende daha sonra, okulda öğrenim gören minik öğrenciler tarafından şarkılar seslendirildi ve çeşitli gösteriler sunuldu. - Banja Luka

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Çevik Zülküf Oruç Banya Luka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title