Haberler

Suriyeli sığınmacılar için mobil koordinasyon aracı -

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alınması için Osmaniye'de mobil koordinasyon merkezi kurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alınması için Osmaniye'de mobil koordinasyon merkezi kurdu.

Eski Valilik binası önünde kurulan mobil koordinasyon aracı, kentte kayıt dışı kalan Suriyelilerin kayıt altına alınmasında kullanılacak. AFAD ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) ortak çalışmasıyla hazırlanan mobil koordinasyon aracı, doğal felaketlerde de kullanılabilecek.

Mobil koordinasyon aracının tanıtım toplantısında konuşan AFAD İl Müdürü Osman Şengel, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Osmaniye'ye sığınan Suriyelilerin kayıt altına alınmasını ve onlara daha iyi hizmet ulaştırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Suriyelilerin, 2012 Ağustos ayından beri kente gelmeye başladığını hatırlatan Şengel, Osmaniye'nin, Türkiye'nin en fazla Suriyeli sığınmacıyı misafir eden illerden olduğunu söyledi.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da AFAD mobil koordinasyon aracı ile günde 400 sığınmacının kayıt altına alınacağını belirtti.

Osmaniye'deki Cevdetiye Konaklama Merkezi'nde misafir edilen Suriyelilerin, devlet imkanlarından faydalandığını ifade eden Oduncu, kent merkezinde kalan, sayısı bilinmeyen sığınmacıların başta sağlık ve diğer devlet hizmetleri alabilmesi amacıyla AFAD mobil koordinasyon aracının hizmet vereceğini söyledi.

Osmaniye halkının ve hayırseverlerin kent merkezinde kalan sığınmacılara yardım ettiğini belirten Oduncu, "Halkımızın yardımlarına katkı vermek, onların motivasyonunu arttırmak, genel asayiş ve güven ortamı oluşturmak ve kamu yardımlarının daha sağlıklı ulaştırılması amacıyla AFAD'ın mobil koordinasyon aracını hizmete sundu" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Müdürü Ruhi Dinçer ise mobil koordinasyon aracı hakkında bilgi verdi. Dinçer, aracın doğal afet ve felaketlerde de kullanılacağını, aynı anda 6 kişiye hizmet verme kapasitesi olan araçta internet ve jeneratör olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mehmet Oduncu Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title