Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucusu Albay Riyad el-Esad, rejim güçlerinin Tedmur'a (Palmira) girmeden önce kenti düzenlediği hava saldırılarıyla yerle bir etmeye çalıştığını öne sürdü.

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kurucusu Albay Riyad el-Esad, rejim güçlerinin Tedmur'a (Palmira) girmeden önce kenti düzenlediği hava saldırılarıyla yerle bir etmeye çalıştığını öne sürdü.

AA muhabirine konuşan ÖSO kurucusu Albay Esad, rejim güçlerinin Tedmur'daki kara harekatı yenilgisinin ardından ne pahasına olursa olsun bölgede başarıya ulaşmak istediğine işaret ederek, "Rejim güçleri, Rus birliklerinin sağladığı destekle eş zamanlı olarak Tedmur'a girmeden önce bölgeyi yakıp yıkıyor, kent sakinlerine yönelik sistematik cinayet işliyor" dedi.

Esad, rejimin bu yöntemi ülkenin farklı bölgelerinde askeri operasyonları başlattığı zamandan bu yana kullandığını ileri sürerek, "Rejim birlikleri, yıkım ve sistematik cinayete dayalı taktikleri, kontrolünden çıkan bölgeler ya da Tedmur gibi kara operasyonlarında başarısız olduğu kentlerde kullanıyor" diye konuştu.

DAEŞ kadar rejim güçlerinin düzenlediği saldırıların da ülkedeki tahrip gücüne dikkati çeken Esad, "Uluslararası basın DAEŞ'in saldırıları üzerinde yoğunlaşıyor ancak rejim güçlerinin işlediği sistematik yıkım ve cinayetleri dikkate almıyor. Uluslararası toplumun, olaylar karşısında sessiz kalması ve 4 yıldır ülkedeki yıkımın önüne geçmemesi Suriye'deki yıkım operasyonlarında rejimin ortağı olduğuna işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Tedmur'a askeri harekat ihtimali

Humus'taki Ömer bin Hattab Tugayları saha komutanı Yasir Ebu Muhammed ise Rusların Suriye'ye girmesi ve bölgede üs kurmasıyla eş zamanlı olarak Tedmur'da şiddetli bombalı saldırıların düzenlendiğini söyledi. Ebu Muhammed, lojistik destek ve Rusların doğrudan denetimiyle yakında Tedmur'a yönelik askeri bir harekat ihtimalinin olabileceğini belirtti.

Ebu Muhammed, rejim güçlerinin Tedmur'un kontrolünü ele geçirmesi durumunda, Rusya'nın Suriye'deki konumunun güçleneceğini savunarak, şunları söyledi:

"Bu durum onlara manevi bir başarı sağlayacak. Ayrıca terörle mücadelede başarı elde ettiği gerekçesiyle bölgeye müdahalesinin olumlu olduğu görüşünü vurgulayacaktır. Terörle mücadele konusu da Suriye'deki varlığını güçlendirmek için öne sürdüğü gerekçedir."

Suriye muhaliflerine bağlı basın aktivisti Abdulalim Ebu Zeyn, Tedmur çevresindeki son durum hakkında, "Kentin sınır bölgelerinde rejim güçlerinin varlığının hissedilmediğini, karada herhangi bir hareketliliğin gözlemlenmediğini ancak bölgede daha önce olmadığı kadar İranlı birliklerin yer aldığını" aktardı.

Rejim güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Tedmur kentine yaklaşık on gündür varil bombası ve roketle düzenlediği saldırılarda onlarca sivilin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Tarihi yapılarda büyük hasar meydana gelen kentteki çatışmalar nedeniyle, binlerce kişinin Suriye'nin doğusundaki Rakka kentine göç etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ebu Muhammed Suriye Riyad Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title