Haberler

Spil'de Yanan Alanlara Fidan Dikiliyor

Manisa Spil Milli Parkı'nda çıkan yangında zarar gören 77 hektarlık alana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle ilk fidanlar dikilmeye başlandı.

Manisa Spil Milli Parkı'nda çıkan yangında zarar gören 77 hektarlık alana Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle ilk fidanlar dikilmeye başlandı. Törende, fidanlar öğrenciler ve Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından dikildi.

Spil Milli Parkı'nda 29 Ekim 2012 tarihinde çıkan yangında kül olan 77 hektarlık alanın yeniden yeşillendirilmesi için ilk fidanlar törenle dikildi. Yanan ormanlık arazide düzenlenen törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve öğrenciler katıldı. İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın, "Yanan ormanlık araziye Manisa Valiliğimizin başlattığı 251 Bin Dev Öğrenci projesi kapsamında bu yıl sonuna kadar yangına dayanıklı 150 bin fidanın dikimi yapılacak. İlk fidanlarımız düzenlenen törenle hem Valimiz Halil İbrahim Daşöz, hem de öğrencilerimizin eliyle toprakla buluşuyor. Böyle bir projenin diğer illerde örnek teşkil etmesini diliyoruz" dedi.

Vali Daşöz, 251 bin Dev Öğrenci projesi çerçevesinde öğrencilerin Spil Dağı'na yeniden hayat verdiğini ifade etti. Daşöz, "Öğrencilerimiz küçük yürekleriyle büyük işler başarıyor. Spil Dağı'nın yanan ormanlık arazilerini her biri çevreci Tarzan gibi yeniden canlandırıyor. Fidan dikimleri etap etap yapılacak. Projeye dahil olan her bir öğrencimiz Spil Dağı'na kendi eliyle birer fidan dikecek" diye konuştu.

Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, düzenlenen törenle yanan ormanlık araziye ilk etapta 2 bin fidan dikildiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, beraberindeki protokol üyeleri ve öğrenciler araziye fidan dikti. Fidan dikimin ardından davetlilere orman işçilerinin eşleri tarafından yapılan gözleme ve ayran ikram edildi. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü İbrahim Daşöz İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title