Haberler

Soğanlı'ya Modern Pazar Alanı

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi tarafından projelendirilen Soğanlı Kapalı Pazar Alanı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yeni bir mimari anlayışla üstü kapatılacak pazar alanı çok fonksiyonlu olarak kullanılacak. Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Nisan 2013'te hizmete açmayı planladığımız pazar alanı, Bursa'da alışveriş anlayışını değiştiren projelerimizden birisi. Vatandaşlarımız klasik pazar alışverişini yapabileceği bir yer olmanın dışında, sosyal ve kültürel etkinliklerin de düzenleneceği bir sosyal yaşam merkezi olacak" dedi.

Bursa'da alışverişe yeni bir soluk katacak olan Çarşamba PazarPark, Akpınar ve Fatih Çiftehavuzlar Yaşam Merkezleri açılış için gün sayarken, 5 bin metrekarelik alana kurulacak olan Soğanlı Kapalı Pazar Alanı'nın temeli, düzenlenen görkemli bir törenle atıldı. Soğanlı Kapalı Pazar Alanı'nın temel atma töreninde konuşan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak tarihi kültürel değerlere sahip çıkıp, onları yeniden kentin değerleri arasına katarken, bir yandan da Bursa'nın tanıtımına önemli katkı sağladıklarını kaydetti. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde yaptıkları çalışmalarla, Osmanlı'da alışverişin başladığı ilk çarşıyı aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırdıklarını aktaran Başkan Dündar, "Bu çalışmalarımız, esnafa olumlu yönde yansıyor. Osmanlıdan günümüze kendi değerlerimizden biri olan Ahilik geleneğine sahip çıkıp onu sürdürmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aksi halde, yeni nesil alışveriş merkezleriyle rekabet etmek mümkün değil" dedi. "2071'i hedeflerken bizi geleceğe kendi değerlerimizin taşıyacağını unutmamalıyız" diyen Başkan Dündar, "Bu yaptığımız pazarların, yepyeni bir konseptle modern alışverişin geleneksel değerlerle buluşarak yürümesini istiyoruz. Bu pazarlar, AVM'lerin yeni rakipleri olacak. Buralar, haftanın her günü, her saati işler vaziyette olsun istiyoruz" dedi.

Soğanlı mahallesine bu güne kadar 3.5 milyon TL'lik yatırım yaptıklarının altını çizen Başkan Dündar, "Soğanlı meydanı genişliyor. Meydanda bulunan 3 bina ve eklentileri yıkarak 702 metrekare alanı kamulaştırdık. Nilüfer caddesinde 3 bin 619 metrekare alanı kamulaştırdık. Caddeyi genişleterek trafik akışını rahtlattık. Çukurca yolu, Nilüfer caddesi üzerinde bulunan Çavuş Sokak, Çapa Sokak, Salın Sokak ve 612'ci sokakta toplam 35 bin metrekare alan kamulaştırılarak mahallemize nefes aldırdık. Samet Saraç Parkının oyun guruplarını ve oturma alanlarını yeniledik" dedi.

Çağdaş mimarisi ve kendine özgü üst örtüsüyle örnek bir proje olan Soğanlı Kapalı Pazar Alanı'nda 200 satış standı yer alacak. Vatandaşların hijyenik koşullarda, daha rahat alışveriş yapabilme imkanına sahip olacağı tesis, aynı zamanda esnafı ve halkı yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak modern bir yapıya sahip olacak. Tesis, haftanın farklı günleri farklı konseptlerdeki pazarlara ev sahipliği yaparken, sosyal ve kültürel etkinlikler için de bir alternatif oluşturacak. Başta sebze, meyve ve giyim pazarı fonksiyonlarına uygun olarak tasarlanan pazar alanı projesinde, Pazar alanının yönetiminin yer alacağı ofisler, alışveriş için gelen vatandaşların faydalanabileceği kafeterya, tuvaletler ile, vatandaşların güvenli alışverişinin teminatı olan zabıta ekiplerinin bulunduğu noktalar yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Hüseyin Dündar Osmangazi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title