Haberler

Sivas Olayları'nın 22'inci Yılı Nedeniyle Sıkı Önlem (4)

Hasret GÜLTEKİN'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ Sivas Olayları'nın 22'inci yıldönümü nedeniyle kentte düzenlenen anma etkinliklerine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu ile CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, olayda yaşamını yitiren halk ozanı Hasret Gültekin'i İmranlı ilçesi Han köyündeki mezarı başında andı.

Hasret GÜLTEKİN'İN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Sivas Olayları'nın 22'inci yıldönümü nedeniyle kentte düzenlenen anma etkinliklerine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sezgin Tanrıkulu ile CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, olayda yaşamını yitiren halk ozanı Hasret Gültekin'i İmranlı ilçesi Han köyündeki mezarı başında andı. Selvi Kılıçdaroğlu ve milletvekillerine burada sanatçı Gültekin'in eşi Yeter Gültekin ile bir grup vatandaş eşlik etti. Selvi Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Gültekin'in mezarını karanfil bıraktı. Bazı vatandaşlar ise burada Gültekin'in eserlerini seslendirdi. Burada konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, "Anma törenine gelmiştik. Hasret Gültekin'in mezarını da ziyaret edelim dedik. Ben sesini çok çok severdim. Hala da büyük bir zevkle dinliyorum. İnsan üzülüyor tabi. Bu genç yaşta giden insanları görünce üzülüyorsunuz. Bir daha böyle şeyler olmasın diliyoruz, istediğimiz bu. İnşallah zaman bizi yanıltmaz" dedi.

Eşi Yeter Gültekin ise, "Evet dileğimiz ortak. Daha insanca bir yaşam, eşit yaşam hakkı, eşit yurttaşlık hakkı. Dileğimiz bu çünkü bize sürekli sorulan, 'Bu hukuk sürecinden beklentiniz nedir' sorusu. Biz bu mücadeleyi verirken kimsenin ceza yiyerek canını yakmak için yola çıkmadık. Biz bir daha yaşanmasın, bizim yaşadığımız acıları başkası yaşamasın diye hukuku esas alan, kim iktidarda olursa olsun herkese yaşam hakkı tanıyan bir devleti artık 2000'li yıllarda gerçekleştirelim kaygısıyla bu mücadeleyi verdik. Ama 22 yıldır ne yazık ki üzerine acılar eklendi eksilmedi. Biz ama yine bunu dilemeye bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

mustafa sezgin tanrıkulu Selvi Kılıçdaroğlu Hasret Gültekin Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title