Haberler

Sivas - 6 Ferdi Libya'da Çalışan Çelik Ailesi Endişe İçinde

Sivas'tan 4 Ay Önce Libya'ya Çalışmaya Giden Çelik Ailesinin 6 Ferdinin Eşleri ve Çocukları Yaşanan Ayaklanma Olayları Sonrası Büyük Telaş Yaşıyor.

SİVAS'tan 4 ay önce Libya'ya çalışmaya giden Çelik ailesinin 6 ferdinin eşleri ve çocukları yaşanan ayaklanma olayları sonrası büyük telaş yaşıyor. Gözü yaşlı kadınlar hayatlarından endişe ettikleri yakınlarının bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Sivas'ta yaşayan 50 yaşındaki Turan Çelik kardeşleri 45 yaşındaki Şahin, 41 yaşındaki Mehmet ve 35 yaşındaki İlhan Çelik ile Turan Çelik'in oğlu 22 yaşındaki Hüseyin ve Şahin Çelik'in 22 yaşındaki oğlu Burhan Çelik birlikte çalışmak için 4 ay önce Libya'ya gitti. Jalo kentinde bir inşaat firmasında işçi olarak çalışan Çelik ailesinin fertleri Libya'da yaşanan iç karışıklıktan dolayı ailesi ile iletişimleri aksadı. Sivas'ta bulunan eş ve çocukları yaşanan olaylardan dolayı yakınlarının hayatından endişe duymaya başladı. Telefonlarla eşlerine ulaşıp haber alamayan aileler telaşa kapıldı. Yaşanan gelişmeleri telaşlı bir şekilde izleyen gözü yaşlı eşler Libya'da bulunan aile fertlerinden dün gece saatlerinde gelen mesajlar ile umutlandı. Libya'da bulunan Turan Çelik oğlu Zekeriya Çelik'e dün gece gönderdiği cep telefonu mesajında, "İnşallah en kısa zamanda çıkacağız, bekliyoruz. Hepinizi öptüm." yazdı. 2 çocuk babası İlhan Çelik ise eşi Müjgan Çelik'e, "Canım biz çok iyiyiz merak etme" yazılı bir mesaj gönderdi. Mesajların ardından eşlerinin cep telefonlarını arayan kadınlar kendilerine ulaşamadı. Tedirgin bir bekleyiş içerisinde olduklarını söyleyen Güleser Çelik, "Eşim en son geçen hafta beni aradı. 'Biz zor durumdayız. Yetkililere ulaşın bizi kurtarsınlar. Bizim burada ne ekmeğimiz nede suyumuz var' dedi. Bende buradan yetkililere sesleniyorum. Bizim eşlerimizi kurtarsınlar. Biz aile olarak çok zor durumdayız. Libya'da neler yaşandığını sadece televizyondan izliyoruz. Bir haftadır biz aile olarak yemek bile yiyemiyoruz. Bizim eşlerimizi Türkiye'ye getirsinler." dedi. Libya'da bulunan kardeşlerden Mehmet Çelik'in eşi Yeter Çelik, ise "Yetkililerden biran önce bize yardım etmelerini istiyoruz. Ben eşim ile en son geçen hafta pazar günü görüştüm. Bana 'Biraz un bulduk arkadaşlar şu an ekmek yapmaya çalışıyorlar.' dedi. Ertesi gün tekrar aradı yardım istediler. 'Kaldığımız yer dağ başı yiyecek ekmek ve içecek suyumuz yok' dedi. Benim eşim böbrek hastası. Böbreğinin birinde 6 santim kist var. Sağlık durumlarından endişe ediyoruz. Babaları orada aç oldukları için çocuklar bile yemek yemiyor. Ne yapacağız bilmiyoruz. Eşlerimiz geç kalmadan oradan kurtarılsın istiyoruz. Eşimin çalıştığı şirketi basmışlar. Yetkilileri esir almışlar. Onları kurtarmaya çalışıyorlarmış." diye konuştu. Eşi ile en son 14 Şubat'ta görüştüğünü belirten İlhan Çelik'in eşi Müjgan Çelik ise "Ben eşim ile uzun zamandır görüşemiyorum. Perişan durumdayız. En son 14 Şubat'ta görüştük. Evlilik yıldönümümüzdü. Beni aradı evlilik yıldönümümüzü kutladı. 'Çocuklarıma iyi bak' dedi. Dün gelen son mesajda iyi olduğunu yazıyordu. Biz aradık ama kendisine ulaşamadık. Keşke onu göndermeseydim." dedi. Müjgan Çelik eşinin Libya'ya gitmeden önce kendisine telefonda bir ses kaydı bıraktığını belirterek, "Gitmeden önce türkü söyledi ve benim telefonuma kaydetti. Şimdi onu dinleyip üzülüyorum." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title