Haberler

Demirtaş, mahkemede kendini böyle savundu: Kürt olduğum için yargılanıyorum, Türk ırkçısı olsam soruşturma geçirmezdim

Güncelleme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "hükümeti ve devlet organlarını alenen aşağılama" suçlamasıyla yargılandığı dava başladı. Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Demirtaş, "Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur. Türk ırkçısı olsaydım tek bir soruşturma geçirmezdim. Sözlerimi geri alacak değilim" ifadelerini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, konuşmalarında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması görüldü. Demirtaş, savunmasında"Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur. Türk ırkçısı olsaydım tek bir soruşturma geçirmezdim. Sözlerimi geri alacak değilim" ifadelerini kullandı.

Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Demirtaş, başka suçtan tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

25 AVUKAT SAVUNDU

Demirtaş'ın çeşitli mecralardaki konuşmalarında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, yargı organlarını, askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağıladığı" gerekçesiyle 10 dosyanın birleştirildiği davanın duruşmasında, avukatlar ile bazı partililer de hazır bulundu. Salonda Demirtaş'ı savunmak için 25 avukat bulundu. Avukatlar, esas hakkında savunma yaptı.

Selahattin Demirtaş, mahkemede kendini klişe iki cümleyle savundu

"BEN KÜRDÜM, KÜRT SİYASETÇİSİYİM, YARGILANMAMIN SEBEBİ BU"

Avukatların ardından savunmasına başlayan Selahattin Demirtaş, "Ben Kürdüm, Kürt siyasetçisiyim, yargılanmamın sebebi budur. Türk ırkçısı olsaydım tek bir soruşturma geçirmezdim. Sözlerimi geri alacak değilim." dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Selahattin Demirtaş, iddianamede lehine delillere yer verilmediğini savundu. Kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulunan Demirtaş, lehine delillerin toplanmasını istedi. Avukatları da dinleyen hakim, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Yargı İnsan Hakları Ceza Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

Murat Şengezer:

Severiz sevmeyiz ama Türkiye tarihine gelmiş geçmiş en etkili düşünür siyasetci

364
496
yanıtYanıtla
Sadık:

Aponun heykelini dikecegiz dedigi içinmi en etkili siyasetci.

yanıt236
yanıt74
Hasan Yandik:

Murat Allah rızası için bu adamın geçmiş videolarını izle diyorum bunu bize bazı kanallar ve piyonlar iyiymiş gibi gösterdi sağolsun demicem chpninde payı var bunda her evden bir oy hdpye diye Allah rızası için geçmişi unutmayın

yanıt132
yanıt49
Bozkurt:

Çok doğru söylemiş

232
314
yanıtYanıtla
Jubiter Mars:

Ana yasa yok diyor selo Türkiye partisi olacağım diyor etkili oy alacaktı akp kurbanı oldu

yanıt26
yanıt67
N polat:

Terör bağlantın var o yüzden hapistesin

268
164
yanıtYanıtla
Furkan Ali ÖZCAN:

Selahattin Demirtaş haklı bir kürt olarak sevmesemde adam haklı eğer bunu dedimelrini diyen türk siyasetci olsaydı yargilanamzdi.

159
198
yanıtYanıtla
Umut Demir:

Selahattin Demirtaş ın yanında milyonlarca insan var hepimiz Selahattin Demirtaş'ız...

139
210
yanıtYanıtla
Selim Güler:

Hemen daga cik

yanıt30
yanıt17
Demir Acer :

Umut:ve hepsinin sonu SARI torba; bizim için ne kadar olduğu önemli degil.

yanıt10
yanıt10
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title