Haberler

"Şangay Beşlisi'ne Alın, AB'yi Unutalım"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Vladimir Putin'e Şangay Beşlisi teklifinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut Moderatörlüğü'nde ekrana gelen "Sansürsüz Özel" programında Mustafa Karaalioğlu, Fehmi Koru, Sibel Eraslan ve Beril Dedeoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan programda Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'le olan konuşmasını anlattı.

"NATO BİZİ ALMAK İSTEMİYOR"

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Çok açık söyleyeyim, unutmak kaybetmek söz konusu değil. Her toplantıda Egemen Bey bize sunumunu yapar. Egemen Bey, sürekli Avrupa'da takipte. AB bizi unutmak istiyor, korkuyor unutamıyor. NATO halkı müslüman bir ülkeyi zamanında almış, ama artık almak istemiyor.

"BİZİ ŞANGAY BEŞLİSİ'NE ALIN"

AB, 'NATO'nun düştüğü yanlışa ben düşmek istemiyorum' diyor. Biz sizinle AGİT'te beraberiz, NATO'da beraberiz. Niye AB içinde bu kadar farklı bir yaklaşım içindesiniz. Onun için geçenlerde ben Putin Bey'e 'Alın bizi Şangay Beşlisi'ne biz de AB'den vazgeçelim' dedim. Şangay Beşlisi daha güçlü, daha iyi.

Şu anda bizim kurduğumuz bazı münasebetler var ve bunların getirisi var. Taşlar yerine tam oturmalı. Biz bunları söylerken onlar da gerekli hesaplamaları yapıyor diye düşünüyorum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Karaalioğlu Avrupa Birliği Yiğit Bulut Fehmi Koru Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title