Haberler

Sanatçı Ferhat Tunç. Tunceli'de Hdp'den Aday Adayı Oldu

Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli'de düzenlediği basın toplantısında HDP'den Tunceli'de milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Sanatçı Ferhat Tunç, Tunceli'de düzenlediği basın toplantısında HDP'den Tunceli'de milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Sanatçı Ferhat Tunç, HDP İl Başkanlığı'na giderek, 7 Haziran'daki genel seçimlerde Tunceli'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen ve HDP'den kentte milletvekili aday adayı olduğunu belirten Tunç, 2011 ylındaki genel seçimlerinde BDP'nin desteklediği bağımsız aday olduğunu ancak o gün milletvekili seçilmediğini söyledi. Tunç, "Siyaset Türkiye'de kirliliğin içerisinde anlam ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir aracı olarak değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın temel gerekçesinin ise halkın çıkarlarını ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin içinde bulunmaya gayret ettim. Yeri geldi sanatımla emek vermeye çalıştım, yeri geldi halkla birlikte gaz yedik, hapis yattık. Sevgili arkadaşlar, Siyaset, hiçbir düzeyde halka kızma, küsme ve onu suçlama hakkı sunmaz. Böyle bir zeminin en azından demokratik siyasetin doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. 2011 seçimlerinde Dersim halkının teveccühü ile aday olmuştum ama halkın tercihi o günün koşullarından ve sonrasında öz eleştirimizde de belirdiğimiz eksiklerden kaynaklı olarak partimden, benden yana olmamıştı. Dersim halkının tercihine saygı göstermek gerekiyordu ve öyle yaptım. Hizmet etmeyi sürdürdüm. 2011 seçimlerinin ardından geri adım atmayı düşünmedim, her platformda Dersim'in sesi olmaya çaba gösterdim" dedi.

Ferhat Tunç, milletvekili aday adayı olduğu Tunceli'de 7 Haziran seçimlerinde iki anlayışın yarışacağını belirterek, "7 Haziran'daki tercihi de tarihsel duruşunun tezahürü olacaktır. 7 Haziran'da bu kentte partiler, adaylar kadar, daha önemlisi, iki anlayışın yarışına tanıklık edilecek. Dersim'in tarihsel kimliği ve devrimci duruşunu hedef alan egemen anlayış ile Dersim'in öz kimliği mücadele edecek. Dersim coğrafyası Seyit Rıza, Şahan Ağa, Üsene Şeydi çocukları olan İbolar'dan Süleyman Cihan'lara, Denizler'den Mazlumlara, Sakinelere, Komutan Şiyarlar'a, Doktor Baranlara kadar, büyük değerlerin yarattığı direniş geleneğiyle anılan bir coğrafyadır. Bizlere düşen dilimize, kültürümüze, değerlerimize dönük saldırılara karşı direnmek ve onları hakim kılacak bir seçenekle görev üstlenmektir Geldiğimiz aşamada Dersim 'de sistem partileri, Kemalistler ve devrimciler arasında bir hesaplaşma yaşanacaktır. Dersim'in vicdanını temsil eden devrimciler bu kez Dersim'de tüm ülkeye önemli bir mesaj verecektir. Dersim'in özgün ve özerk duruşu bir kez daha ispatlanacak ve görülecektir. Dersim'in bir evladı olarak üzerime düşeni yapmak, halkıma layık olmak istiyorum. Kendimi Dersim'in vicdanına ve kutsallığına adıyorum. Hızır bu mücadelede yanımızda yardımcımız ola" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ferhat Tunç Tunceli Dersim Politika Güncel Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500

Yorumlar (41)

CAN DERSİMLİ:

FERHAT TUNÇ SEN KİMSİN YAHU DERSİMİ MECLİSTE TEMSİL EDECEK. BU MEMLEKET BU KADAR BOŞ MU DUYDUN 16 BİN LİRA VEKİL MAAŞI VAR TEK DÖNEMLE EMEKLİLİK VAR DAMLADIN DERSİME. MECLİSE GİTSEDE UMRUNDA MI DERSİM SABAH AKŞAM SIRÇA KÖŞKLERDE KEYF YAPACAK. DİĞER KANKALARI GİBİ ÜÇ BEŞ BOŞ SÖYLEMLE AKP KOLTUK DEĞNEKLİĞİ YAPARAK GEÇİRECEKLER. DERSİMDE YİNE İŞSİZLİK YOKSULLUK GÖÇ AMORTİDEN KALACAK. FERHAT TUNÇ VE ETRAFINDAKİ BİR KAÇ SÜRÜNGEN KÖŞE OLACAK HEPSİ BU!! DERSİM ZAMANINDA YİNE HDP''DEN VEKİL GÖNDERDİ KİM NE HAYRINI GÖRDÜ. KENDİ KÖYÜNÜN YOLU BİLE YOKTU. DAHA MEMLEKETE NE YAPSIN. HDP BOŞ SÖYLEMLERİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN SOL DEĞERLERİ İSTİSMAR EDİPTE AKP İLE KOLKOLA YÜRÜYEN BİR PARTİDİR.

11
3
yanıtYanıtla
dersimmmobilWeb@haberler.com:

NE YAPARSANIZ YAPIN barajı asacagiz FERHATI MECLİSe GÖNDERECEĞİZ Buna alişsaniz iyi olur

6
6
yanıtYanıtla
gülistan:

ferhat tunç lkokul mezunu Dersim''e yakışmaz. . gitsin zaho ya da şırnaktan aday olsun. . ferhat Dersim''e yakışmaz.

yanıt1
yanıt3
CAN DERSİMLİ:

HALKIN TERCİHİ YİNE DEĞİŞMEYECEK BU KEZ DE GÜRSEL EROL VEKİL OLACAK. SEN YİNE MADARA OLACAKSIN.

5
4
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BU SEÇİM BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİP DİNCİ GERİCİ MEZHEPÇİ POLİTİKALARINI HALKA DAYATAN AKP VE ONUN GİZLİ TAŞERONU BDP İLE LAİK, DEMOKRATİK, BAĞIMSIZ TÜRKİYE İSTEYENLER ARASINDA GEÇECEK.

4
4
yanıtYanıtla
Bome Dersim:

Bu Ferhat tunç daha seçime 100 gün var ike sizi bu kadar germiş morartmiş ise kesin vekil demektir:)))

2
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

FERHAT TUNÇ KASITLI ÖNE SÜRÜLEN BİR PİYONDUR GEÇEN SEÇİMDE DE AĞZINDAN AKP LAFI ÇIKMADI SABAH AKŞAM CHP''YE SANKİ İKTİDAR DA CHP VAR ATIP DURDU. KILIÇDAROĞULUNU MEYDANLAR DA YUHALATTI AKP''Yİ SEVİNDİRDİ. TUNCELİ DE OY VERECEK ADAM DA VERMEKTEN VAZGEÇTİ. ŞAHSEN BİN YILDA GEÇSE BU SAATTEN SONRA FERHAT TUNCA OY VERMEM.

5
2
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

HİÇ BOŞA HEVES ETME TUNCELİYİ O MECLİSTE EN İYİ TEMSİL EDECEK GÜRSEL EROLDUR. DOYDUK SİZİN İÇİ BOŞ SÖYLEMLERİNİZE!!! DERSİM İSTİSMARI ÜZERİNDEN KÖŞE OLDULAR. DERSİMDE HDP ZİHNİYETİ TEMİZLENMEZSE 10 YIL SONRA ELAZIĞIN İLÇESİ OLACAKTIR. ÇÜNKÜ HDP''NİN DERSİMİ İSTİSMARDAN BAŞKA YAPTIĞI BAŞKA BİŞEY YOK.

5
1
yanıtYanıtla
ismail:

hdp akp ye çalışıyor. . hdp barajı aşamaz. . Kürtlerin yüzde 20''si hdp ye oy veriyor. . Kürtlerin yüzde 80''i akp ye oy veriyor. . Aleviler şiddete karşı olduğu için hdp ye oy vermez. hdp nin alacağı oy yüzde 6''dır . . Hiç uğraşmayın, her hdp ye verilen akp ye verilmiş oy dur. . Ferhat Tunç hiç kazanamaz. . Dersim yine chp 2 O alır. . Dersim halkı şiddeti ve kıroları hiç ama hiç sevmez

3
3
yanıtYanıtla
direnç:

Dersim halkı ferhat tunçu pardon polat yoslunu hiç sevmez. . Hatta ağır konuşanlar var. . Neyse chp ye yarar. . Ferhat tunç güneydoğululara hizmet ediyor, oraya gitsin. .

yanıt3
yanıt4
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title