Haberler

Rusya'nın Yanukoviç'in Can Güvenliğini Sağlayacağı İddia Edildi

Rus resmi haber ajansları, Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Yanukoviç'in, "Rusya sınırları içerisinde can güvenliğinin korunması" talebinin Kremlin yönetimi tarafından kabul edildiğini bildirdi Yanukoviç, Rus haber ajansları aracılığıyla açıklama yayımladı: "Ben Viktor Fyodoroviç Yanukoviç. Halen.

Rus resmi haber ajansları, Ukrayna'nın azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, "Rusya sınırları içerisinde can güvenliğinin korunması" talebinin Kremlin yönetimi tarafından kabul edildiğini bildirdi.

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass ve Ria Novosti'nin, Moskova yönetiminden bir kaynağa dayandırdığı haberde, "Yanukoviç Rus makamlarına, can güvenliğinin sağlanması başvurusunda bulundu. Bu istek Rusya Federasyonu tarafından kabul gördü" denildi.

Yanukoviç, Rus ajanslarına açıklama gönderdi

Öta yandan Yanukoviç, Rus haber ajanslarına açıklama gönderdi. Yanukoviç, açıklamasında, "Ben Viktor Fyodoroviç Yanukoviç. Halen kendimi Ukrayna vatandaşlarının özgür irade esasına göre seçilen Ukrayna'nın kanuni devlet başkanı sayıyorum" ifadesini kullandı.

Yanukoviç şunları kaydetti:

"Ben vatanımda yaşanan trajik olaylara kayıtsız kalamam. Batılı partnerlerimizin katılımıyla 21 Şubat'ta benim ve Ukrayna muhalefeti liderlerinin imzaladığı anlaşma yerine getirilmedi. Birçok şehrin sokaklarında aşırı faaliyetler başladı. Ben ve arkadaşlarım tehdit ediliyor. Rusya Federasyonu'ndan can güvenliğimin sağlanmasını talep etmek zorundayım."

Ukrayna meclisinde yaşananların meşru olmadığını savunan Yanukoviç, "kararlar alınırken kendi partisinin ve başka milletvekillerinin can güvenliklerinden korktukları için orada bulunmadığını" ifade etti. Yanukoviç, bu şartlar altında alınan kararların yakın gelecekte yerine getirilmeyeceğini iddia etti.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu şartlar altında, Ukrayna'da yaşanan krizin çözümüne yönelik kararların yerine getirilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimi resmen beyan ediyorum. Şimdi ortaya çıkıyor ki Ukrayna'nın güneydoğusundaki ve Kırım'daki halk, ülkedeki anarşi ve kargaşa durumunu ve bakanların meydanda seçilmesini kabul etmiyor. Ben Ukrayna'nın mevcut başkanı olarak, orduya yaşanan olaylara karışmama emri verdim ve şimdi de bunu tekrar ediyorum." - Moskova

Kaynak: AA / Güncel

Viktor Yanukoviç Moskova Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title